Na svijetu ne postoji osoba s više tetovaža od njega, pokrivaju mu 100 posto tijela

IZVORavaz.ba

Laki Dajmond Rič je zvanično, prema Ginisovoj knjizi rekorda, najtetoviranija osoba na svijetu.

Rodio se na Novom Zelandu 1971. godine kao Gregori Pol Meklaren (Gregory Paul McLaren), ali danas je poznat kao Laki Dajmond Rič, u prijevodu na naš jezik – Srećko Dijamant Bogatić.

Zvanično, barem po Ginisu, u pitanju je najtetoviranija osoba na čitavoj našoj planeti, što je laskavo zvanje koje je 2006. preoteo od Toma Leparda (Lepper), svog nekada glavnog takmaca (ovaj je prije dvije godine preminuo u 80. godini).

Lakijeve tetovaže prekrivaju čitavo njegovo tijelo. Zapravo, prekrivaju više od 100 posto njegovog tijela jer su mu tetovirane čak i unutrašnjosti očnih kapaka, usta, ušiju i kožice na penisu. Za život zarađuje kao umjetnik performansa, od uličnih nastupa i na međunarodnim festivalima gdje čini sve i svašta, između ostalog guta mačeve ili žonglira raznim predmetima dok vozi unicikl.

Zanimljivo je to, što je još kao dijete počeo da se zanima za najtetoviranije ljude na svijetu, ali nije imao namjeru da i sam to postane sve dok nije uradio prvu tetovažu. U pitanju je bila mala palica za žongliranje na kuku.

Ona je bila okidač, a posljedicu njenu možete da vidite na priloženoj fotografiji. Za njegov današnji izgled pobrinulo se nekoliko stotina tatu-majstora širom svijeta, koji su mu na tijelu s iglom proveli nekoliko hiljada sati.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=SvDjMC0m9PE

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se