10 C
Bihać
Utorak, 15 Juna, 2021

NAJAVA: Promocija knjige “Svjedok istine”

U knjizi „SVJEDOK ISTINE“ opisan je 1041 dan ratnih dešavanja i onako kako je bilo tako je i zabilježeno.

Uskoro iz štampe izlazi ratni dnevnik (1992-1995) autora Sehudina Aleševića-Sehe pod nazivom „SVJEDOK ISTINE“.

Knjiga je štampana na 534 stranice, od kojih je 410 stranica kucanog teksta, nešto fotografija, ličnih dokumenata i stotinu stranica skeniranog originalnog rukopisa iz ratnih dnevnika. U knjizi „SVJEDOK ISTINE“ opisan je 1041 dan ratnih dešavanja i onako kako je bilo tako je i zabilježeno.

Posebna zanimljivost ove knjige je činjenica da je autor iz svojih ratnih dnevnika koje je svakodnevno pisao tokom rata, autentično prenio u knjigu zanimljiva dešavanja i važne događaje kojima je svjedočio. Kao pratilac komandanta Izeta Nanića bio je u prilici da zabilježi brojne istorijske događaje onako kako ih je on vidio i doživio.

Autor je finasirao kompletnu pripremu i štampu 500 komada knjige i zasigurno će biti prva ratna knjiga na prostoru Bosne i Hercegovine koja će se dijeliti kao BESPLATAN PRIMJERAK.

Promocija knjige planirana je za 1.mart 2021.godine – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine ako to uslovi budu dozvoljavali, a s obzirom na trenutne mjere Kriznih štabova o zabrani okupljanja u zatvorenim prostorima više od trideset ljudi.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se