30.8 C
Bihać
Ponedjeljak, 21 Juna, 2021

Najčešće greške koje žene rade sa svojim trepavicama

IZVORavaz.ba

Trepavice trebaju pažnju jednako kao i kosa. Svakodnevno nanošenje šminkeili korištenje uvijača može ih oštetiti. Pravilnom njegom sačuvajte njihovu ljepotu i zdravlje.

Trljanje očiju
Ključ dugotrajnih i zdravih trepavica je izbjegavanje fizičkog stresa, to uključuje trljanje kapaka dlanovima i / ili grubo uklanjanje šminke. Zapravo, vizažisti trljanje smatraju jednim od glavnih krivaca za gubitak trepavica, jer neprestano povlačenje može oštetiti kožu kapaka i istrgnuti trepavice.

Zanemarena njega
Nešto što ljudi često zaborave je da su trepavice zapravo sitne dlačice. One su sastoje od istih strukturnih komponenata kao i kosa (keratin), a vi biste ih trebali i tretirati kao takve. Baš kao što možda kosu tretirate hranjivim sastojcima za poticanje rasta, iste sastojke za poticanje keratina možete upotrijebiti i za trepavice.

Ključ dugotrajnih i zdravih trepavica je izbjegavanje fizičkog stresa

Pogrešno korištenje uvijača
Uvijači za trepavice mogu ravne, uvele trepavice pretvoriti u guste i podići ih u trenu, ali ne morate prečvrsto uhvatiti dlake da biste postigli savršene trepavice. Zapravo, prejako stezanje može povući trepavice i vjerojatno ih istrgnuti.

Čišćenje
Trepavice su sitne dlake. I baš kao što se na vašem tjemenu mogu nakupiti nakupine i sitni folikuli duž linije trepavica mogu se ispuniti nakupinama – obično šminkom za oči, sluzi i uljem. To može ugušiti te osjetljive folikule, pa čak i uzrokovati ispadanje trepavice ili dvije.

Važno je pravilno koristiti uvijač

Stara maskara
Stara maskara definitivno može uzrokovati infekciju, rekla je dermatologinja Mona Gohara. A, bakterije mogu pridonijeti dermatitisu, koji je posebno raširen oko očiju jer je koža tanja. Kao opće pravilo, mnogi stručnjaci preporučuju bacanje maskare svaka dva mjeseca, samo kako bi bili sigurni, piše mindbodygreen.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se