Naslovnica MAGAZIN Najopasniji muški potez u seksu: Ukoliko ovo uradite u krevetu, velike su...

Najopasniji muški potez u seksu: Ukoliko ovo uradite u krevetu, velike su šanse da nećete preživjeti Opće poznato je kako seks može riskirati zdravlje - kroz nezaštićen odnos riskiraju se razne spolne bolesti, od kojih neke poput HIV-a i hepatitisa, doista, mogu ugroziti život.

0

Za većinu ljudi, seks je ugodna i bezopasna aktivnost, no čini se kako bi nekima, ipak, dobro došao priručnik s uputama “što ne raditi”, a obično je riječ o raznim vratolomijama i neobičnim fetišima koji završe odlaskom u bolnicu.

Ipak, postoji i opasna aktivnost koju velik broj ljudi prakticira, bez da su svjesni kako može biti kobna.

Naime, riječ je o oralnom seksu koji se pruža ženi. Ako partner kod pružanja takve vrste ugode iz zafrkancije ili drugih motiva “upuše” zrak u ženinu vaginu, a pritom ustima spriječi izlazak zraka van – to može biti vrlo opasno, ističu stručnjaci.

U tom slučaju može doći do zračne embolije, odnosno mjehurića zraka koji može ući u krvotok te rezultirati srčanim ili moždanim udarom.  Za one koji vole osjećaj strujanja zraka na genitalijama savjetuje se puhanje isključivo na vanjski dio spolovila, ali ne i unutra.