12.4 C
Bihać
Petak, 22 Oktobra, 2021

Najtoksičnije osobine svakog horoskopskog znaka

Svaki znak Zodijaka ima jednu lošu osobinu za koju astrolozi tvrde da je dominantna i da kvari odnose sa drugim ljudima.

OVAN – sebičan

Kao prvom znaku u Zodijaku Ovnu je ponekad teško da primijeti druge ljude oko sebe. On je sebi najčešće prvi i jedini. Ovnove u tom pogledu često smatraju sebičnima, iako su oni samo privremeno zaslijepljeni svojom ličnošću. Kada imaju nešto u planu, jako im je teško da vide da su problemi pred kojima su njihovi prijatelji možda važniji od onog što su sebi zacrtali i da im treba njihova pomoć.

BIK – nikad ne osjeća krivicu

Bikovi su po pravilu vrlo tvrdoglavi. Samim tim kada ta tvrdoglavost preovlada, Bikovi imaju tendenciju da ne osjećaju krivicu zbog nečeg što su drugima nažao uradili. Drugi znaci u Zodijaku mogu samo da sanjaju o tome da će jedan Bik nekad promijeniti svoje mišljenje i upititi im iskreno izvinjenje. Bikovi su gotovo uvijek ubijeđeni u ispravnost svog ponašanja, piše Prva.rs.

BLIZANAC – izvrće istinu

Dar koji Blizanci imaju kada je komunikacija u pitanju čin ih savršenim za ispoljavanje njihove toksične osobine u obliku izvrtanja istine. Blizanci su i više nego sposobni da vide obje strane problema i mogu vrlo uvjerljivo da prikažu istinu iz sasvim drugačijeg ugla. Na ovaj način Blizanac nastoji sa opravda svoje laži samom sebi.

RAK – emocionalni manipulator

Rakovi se smatraju visoko emocionalno intiligentnim bićima. Međutim nekad se služe tim svojim osobinama i u smjeru koji nije pohvalan. Rakovi tačno znaju koja je tačka slamanja njima dragih osoba i kada žele nešto da postignu neće oklijevati da izvedu manipulaciju na emotivnom nivou.

LAV – narcis

Radikalna ljubav prema sebi samom je svakako karakteristika svakog Lava, ali ona se lako može pretvoriti u vječitu žeđ za pažnjom koja se nikad neće utoliti. U potrazi za pažnjom Lavovi su skloni da ne vide ljubav i pažnju koje su mu već pružene.

DJEVICA – negativna

Perfekcionizam Djevice duboko je ukorijenjen u njenom analitičkom umu. One mogu da prodru u srž svakog problema, a kada odu u krajnost svojom negativnošću mogu da sruše i najsigurniji ego. Vrlo su vješte pri bacanju noževa i pogađanju mete tačno u centar.

VAGE – navodi druge ljude na svađu

Pod vladavinom Venere, Vage ne vole da prljaju ruke. One prljave poslove ostavljaju drugima, umjesto da se lično suoče sa problemima i nesuglasicama. Vage su vrlo vješte u slučajevima navođenja drugih na svađu.

ŠKORPIJA – problem sa povjerenjem

Stalno prisutna kontrdikcija u srcu Škorpije je ta što oni zahtijevaju nečije apsolutno povjerenje, ne dajući isto natrag. Smatraju sasvim legitimnim čitanje poruka voljenje osobe i kopanje po njihovoj prošlosti, dok svoje sve tajne drže pod ključem.

STRIJELAC – misli da je bolji od drugih

Kada u Strijelcu proradi toksičnost, ništa ga ne može zaustaviti u konstantnoj težnji da se nadmeće da drugima u svojoj okolini. Strijelac se zapravo pravda da se drugi ustvari takčmiče sa njim. Ako vi napišete pismo, on će napisati roman. Strijelac iskreno vjeruje da ima daleko veće sposobnosti od ljudi u svom okruženju.

JARAC – iskorišćava druge ljude

Kada se Jarac osjeća nezadovoljno on će sa lakoćom eliminisati svoj profil na društvenim mrežama i samim tim i ljude na njemu iz svog života, od kojih smatra da više nema koristi. Ako ih pozovete na odgovornost, Jarčevi su u stanju da idu u krajnost i ubijede vas da nikad zapravo i niste bili bliski kao što ste mislili.

VODOLIJA – problem sa nedostatkom empatije

Vodolija ima običaj da hoda uzdignute glave čak i ako je nekom zadala smrtni udarac. Kao znak koji konstantno žudi za stimulacijama, Vodolija često osjeća malo empatije za ljude koje povređuju na svom putu.

RIBE – skriveni narcisi

Za razliku od Lavova, narcisioznost Riba se odlikuje samopožrtvovanjem i mučeničkim kompleksom. Ribe će preuzeti emocionalni teret koji prevazilazi poziv dužnosti, samo da bi vam ga kasnije mogle natrljati na nos.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se