Naslovnica MAGAZIN Najveće zablude o celulitu: Više vode ne znači manje “narančine kore” Celulit...

Najveće zablude o celulitu: Više vode ne znači manje “narančine kore” Celulit ili "narančina kora" je problem sa kojim se susreće veliki broj osoba.

0

Međutim, postoje neke zablude na koje treba ukazati, a jedna od njih je vjerovanje da ako unosite više vode, da ćete imati manje celulita. Pijete li dovoljno vode, ona će svakako pomoći da vaša koža ljepše izgleda, jer voda potiče izlučivanje toksina iz tijela, no ne i onih koji su zaduženi za nastanak celulita. S druge strane, pijete li previše vode, i ona može dovesti do nastanka “narančine kore”.

Tačno je da je zdrava hrana preporučljiva, ali pojedina neće spriječiti ili ukloniti celulit. S druge strane, nezdrava hrana, najviše utječe na njegovu pojavu. Sami proizvodi za uklanjanje celulita ne mogu uništiti “narančinu koru”. Redovno tretiranje, prehrana, ciljani kozmetički proizvodi i masaže, recept su za uspjeh.

I nije tačno da se celulit javlja samo kod žena. Naučno je dokazano da i muškarci mogu imati celulit. Nedavno istraživanje u SAD-u pokazalo je da je oko 6.000 Amerikanaca prošle godine potražilo pomoć protiv celulita u kozmetičkim salonima. Pojavu celulita kod muškaraca stručnjaci objašnjavaju nižim nivoom androgenih hormona.

Loading...