Nakon nesreće na gradilištu u Zenici: Radnik nije izdržao, podlegao povredama

Brojni prelomi

Podsjetimo, nesretni radnik iz Hadžića zadobio je teške povrede u vidu brojnih preloma obje noge, karlice i pršljenova kičme. On je, odmah nakon nesreće, hospitaliziran u Jedinicu intenzivnog liječenja a potom je operativno zbrinut u Traumatološkoj operativnoj sali.

Zbog teških povreda, prebačen je na Univerzitetsko klinički centar Sarajevo gdje je sinoć podlegao.

Do teške nesreće na radu došlo je u utorak, kada su tri radnika pala usljed obrušavanja skele na visini od 10 metara. Srećom, spriječena je veća tragedija budući da se na kompletnoj skeli nalazilo preko 30 radnika. Jedan dio skele se obrušio, kada su tri radnika pala.

Kućno liječenje

Povrijeđeni radnik M.H. iz Lepenice zadobio je laku tjelesnu povredu, a nakon ukazane ljekarske pomoći u zeničkoj bolnici, otpušten je na kućno liječenje.

Treći povrijeđeni radnik M.J., također iz Lepenice, zadobio je prijelom lijeve ruke i hospitaliziran je na Odjelu ortopedije i traumatologije.

Neposredno nakon ove nesreće izvršen je uviđaj, a angažiran je i kantonalni inspektor za zaštitu na radu. Još nisu poznate okolnosti koje su dovele do nove, teške, nesreće na radu.

Treća nesreća

Podsjetimo, ovo je treća nesreća koja se dogodila na gradilištima Koridora 5C. Prva nesreća dogodila se u junu prošle godine, kada je pala korpa s radnicima. I tada su teže stradala tri radnika.

U julu ove godine zabilježena je nova nesreća. Radnik Ehliman P. pao je sa skele koja se nalazila na visini od 17 metara.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se