Nakon pretresa “Đačkog doma” u Bihaću: Pet migranata će biti udaljeno iz BiH

– Državljanin Afganistana N. N. rođen 1988. godine dovodi se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela razbojništvo, počinjenog 12. augusta 2018. godine na štetu više stranih državljana u objektu “Đačkog doma Borići”. Afganistanac U. Z. rođen 1993.godine, Libijci M. S. N, rođen 1995.godine i H. A. A., rođen 1981. godine, te A. H., rođen 1989. godine, državljanin Pakistana u prethodnom periodu su evidentirani kao počinitelji prekršaja iz oblasti javnog reda i mira – naveli su iz MUP-a USK.

Nakon preuzimanja spomenutih osoba, inspektori Službe za poslove sa strancima su sproveli odgovarajuće provjere njihovog boravišnog statusa, nakon čega su stavljeni pod nadzor smještanjem u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, kako bi se izvršilo njihovo udaljenje iz Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, policajci Uprave policije MUP USK-a i službenici Službe za poslove sa strancima su u četvrtak na području sproveli koordiniranu akciju u cilju pregleda smještajnog prostora na lokaciji nedovršenog objekta “Đački dom Borići” u Ulici Petog korpusa u Bihaću, kontrole boravišnog statusa migranata na ovom području, pronalaska ilegalnih migranata sklonih činjenju krivičnih djela i narušavanju JRM-a te njihovom stavljanju pod nadzor u Imigracionom centaru u Istočnom Sarajevu.

– Pripadnici policije MUP-a USK-a i Službe za poslove sa strancima će i u narednom periodu, svako iz svoje nadležnosti i u okviru svojih mogućnosti, sprovoditi zajedničke i koordinirane aktivnosti u cilju efikasnijeg rješavanja ove problematike i davanja doprinosa i zaštite sigurnosti građana na ovom području – saopćili su iz MUP-a USK.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se