Naslovnica SPORT Napadaču Liona prisjela pobjeda: Lopovi ga olakšali za stotine hiljada eura

Napadaču Liona prisjela pobjeda: Lopovi ga olakšali za stotine hiljada eura

0

Napadač iz Burkine Faso Bertran Traore (Bertrand, 24) postao je žrtva pljačkaša, i to u vrijeme dok je igrao meč Lige nogometnih prvaka za svoj Lion protiv portugalske Benfike, prenosi AFP.

Policija je stigla pred Traoreov dom oko 21:20 sati u utorak, otkrivši da su ulazna vrata nasilno otvorena i da su lopovi provalili u sef prije bijega. Traore je ušao s klupe za rezervne igrače i postigao gol u pobjedi francuskog tima na domaćem terenu na stadionu “Groupama” protiv Benfike (3:1).

No, dok je Traore slavio gol, lopovi su iz njegovog doma u predgrađu Liona ukrali značajnu sumu novca i dragocjenosti. Vrijednost ukradene robe procjenjuje se na približno 300.000 eura. Trojica igrača Liona bili su u februaru na meti pljačkaša u vrijeme odigravanja utakmice Lige prvaka protiv španske Barcelone.

Napadač Liona Memfis Depaj (Memphis Depay) na isti je način bio žrtva provalnika još u septembru prošle godine. Dok je Lion igrao protiv Nice, holandskom igraču je ukradeno više od milion eura.
Zvaničnici i igrači još dva velika francuska kluba Marseja i Pariz Sen Žermena također su bili meta razbojnika posljednjih godina.