5.7 C
Bihać
Srijeda, 19 Januara, 2022

NAROD I PRAVDA: Nismo i nećemo biti dio ovakve vlasti na Unsko-sanskom kantonu

Na redakciju KRAJINA.BA portala je stiglo saopćenje za javnost stranke Narod i Pravda koje vam prenosimo u cjelosti:

Narod i Pravda, jasno precizno i otvoreno ponavlja da nije, niti će biti, dio ovakve vlasti na Unsko-sanskom kantonu. Naši politički stavovi i principi su uvijek jasni i prepoznatljivi u javnosti. I upravo zbog toga osuđujemo još jedan sramotan propali pokušaj članova Kolegija Skupštine USK iz redova stranke A-SDA (NES) za održavanje on-line sjednice.

Vladajuća politika, koju prije svega interesira lični interes, privatni ministri i privatni direktori, nikada neće dobiti bilo kakvu podršku Naroda i Pravde.

Svi oni koji podržavaju takvu politiku nikada neće imati mjesta u Narodu i Pravdi.

Smatramo da je ovo bio najnoviji bestidan pokušaj manipulacije najvišim zakonodavnim tijelom Unsko-sanskog kantona kao i pokušaj obmane javnosti našeg kantona.

Naši građani već sada znaju da su u pitanju pare i pozicije.

Sve su to pokušaji kako bi se na narednoj sjednici Skupštine Unsko-sanskog kantona, koja je zakazana za srijedu 19.01.2022.godine, pored niza važnih pitanja, trebao naći i Prijedlog Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2022.godinu. Jasno je da se radi o predizbornom dokumentu, u kojem se kupuju glasovi. S druge strane, svjedoci smo da se u javnosti stvara sve veći pritisak na zastupnike u Skupštini Unsko-sanskog kantona kako bi se obezbjedila podrška za Budžet kreiran u kuhinji A-SDA (NES).

Posebno smo zabrinuti pojavom informacija u medijima da se u Prijedlogu Budžeta USK-a nalaze projekti koji su u funkciji pojedinaca i pogoduju određenim interesnim skupinama.

Također neprihvatljivim smatramo ucjene vladajućih da budžetski korisnici neće dobiti svoje zarađene plaće ukoliko se ne usvoji Budžet USK-a. Narod i Pravda podržava sve odluke Skupštine Unsko-sanskog kantona koje će omogućiti isplate zarađenih plaća korisnicima budžeta, kao i nesmetano funkcionisanje Unsko-sanskog kantona.

Narod i Pravda GO Bihać neće podržati trošenje sredstava poreznih obveznika u funkciji pojedinaca, interesnih skupina ili u funkciji predizborne kampanje bilo koje političke stranke.
Podsjećamo naše građane da je ova Vlada Unsko-sanskog kantona, zajedno sa kantonalnim poduzećima i ustanovama, u svom mandatu već utrošila više od 1 mlrd KM, a da za to nije podnijela niti jedan Izvještaj o izvršenju budžeta USK-a.

Svi oni koji se ne pridržavaju principa djelovanja Naroda i Pravde i koji se ne vode programskim principima i načelima Naroda i Pravde, te podržavaju ovakvu štetnu politiku, nikako nemaju mjesta u političkom djelovanju Naroda i Pravde, jer se Narod i Pravda upravo bori protiv ovakvih pojava u našem društvu.

 

Izvršni odbor NiP GO Bihać

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se