Nastavak priče: Sirijca registrirali u Crnoj Gori i BiH, ali bez kćerke Allse

U emisiji Potraga na RTL-u u srijedu je objavljeno kako je 43-godišnji Sirijac, koji traga za svojom 5-godišnjom kćeri Allsom, 30. augusta registriran u BiH te je tada iskazao namjeru za traženjem azila, ali uz njega nije bila i djevojčica.

Novinari Potrage poslali su upit i Sektoru granične policije Crne Gore odakle su odgovorili da je njegov nezakonit prelazak državne granice Crne Gore iz Albanije zabilježen 23. augusta 2018.

Tada je, kažu, smješten u Prihvatilište za strance.

“Budući da je izrazio namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu nije pokrenut prekršajni postupak zbog nezakonitog ulaska na teritoriju Crne Gore. Isti je predan službenicima Centra za prihvat, Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, na dalju nadležnost.

Također, na teritoriju Crne Gore od strane pripadnika Uprave policije nije registriran nitko od članova obitelji G.W., tako ni kćer Alisa”, odgovorili su iz Sektora granične policije Crne Gore.

Podsjetimo, G. W. na društvenim je mrežama objavio kako traga za svojom kćeri i tvrdi da ga je hrvatska policija na području Plitvica odvojila od nje, vratila u BiH te mu razbila mobitel.

Djevojčica je, dalje tvrdi, sama ostala u Hrvatskoj, objavila su 24sata.hr.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se