18.3 C
Bihać
Četvrtak, 23 Septembra, 2021

Nedžad Husić nakon historijskog rezultata: Sretan sam, ali još više tužan

Taekwondoista Nedžad Husić je plasmanom u polufinale ostvario najbolji rezultat u historiji Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama, ali je imao pomiješana osjećanja nakon što se prvi put obratio javnosti iz Tokija.

“Ima malo i sreće, ali više tuge. Malo je nedostajalo da donesem prvu medalju, ali je ispalo kako je ispalo. Meni je poslije polufinalne borbe malo pala koncentracija, od te borbe nisu sve stvari išle kako treba i u repasažu mi je također koncentracija pala. Nisam imao pozitivnu tremu, što morate imate, bez koje se ne može. Previše lagano sam ušao u borbu i tako je bilo. Nisu sudijske odluke uticale, koliko nekada elektronika zakaže. Ipak, ne mogu ni to kriviti, sam sam se doveo u takvu situaciju, nisam trebao dozvoliti da primim te neke glupe poene”, kazao je Husić i dodao:

“Možda sam trenutno najbolji, ali uvijek ima taj vrh koji niko nije dotakao. Nije niko osvojio medalju, tako da mi je krivo što ima nešto iznad. Možda sam najbolji u državi, ali u svojoj glavi nisam najbolji”.

Husić će se u narednom periodu spremati za Evropsko prvenstvo do 21 godine na kojem ima pravo nastupa, ali i za Pariz 2024. godine.

Nedžadov otac i trener Haris Husić bio je razočaran, ali smatra da su mnogo naučili iz ovog nastupa.

“Težak je osjećaj, prije svega što mi je to dijete, drugo što je to Olimpijada i dođeš tako blizu, napraviš dva dobra koraka i dođeš do trećeg s kojim treba da završiš i ne ide baš onako kako čovjek očekuje, ali nadati se se drugi put neće desiti takve stvari. Volio bi čovjek da je išlo najboljim tempom, ali nije baš tako išlo. Moramo se boriti, ne možemo reći da će to samo doći, moramo mi raditi na tome. Nedžad i ja smo sada uočili neke greške na kojima ćemo raditi i nadamo se da ih nećemo ponavljati ubuduće”, kazao je Haris Husić i dodao:

“U obje borbe Nedžad nije bio u elementu. Primjetio sam da ga nisu slušale noge, mislim da je sa Turčinom morao puno bolje da radi. Znali smo da je prgav i da ima drugi stil borbe. To nije bilo mjerilo Nedžadovog rada, on je morao puno bolje da se postavi i puno bolji da bude, ali to je sport”.

Za kraja su se zahvalili svima koji su pratili i bili podrška.

“Hvala svima koji su mi bili podrška i koji su me pratili. Kolegama koji su mi davali posebnu podršku hvala od srca na svemu što su uradili”, poručio je Nedžad Husić.

Podsjetimo, Husić (19) je danas na Olimpijskim igrama poražen od turskog takmičara Hakana Rečbera i tako ostao bez bronzane medalje. Husić je prije toga danas poražen od Uzbekistanca Ulugbeka Rashitova rezultatom 28:5 u polufinalu i ostao bez finala u kategoriji do 68 kilograma. Međutim, peto ostvareno mjesto je najbolji rezultat u historiji BiH na Olimpijskim igrama.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se