Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Neko joj je zakačio 100 eura na šoferšajbnu: Nakon što se obradovala,...

Neko joj je zakačio 100 eura na šoferšajbnu: Nakon što se obradovala, debelo je zažalila… Posebno često se takvi slučajevi dešavaju na parkiralištima i u garažama, gdje automobili stoje prednjim dijelom do zida, i novčanicu primjetite tek kada se spremate da krenete.

0

Danas je automobilske alarme sve teže isključiti, oni su opremljeni sistemima koji pružaju odličan nivo sigurnosti i pouzdanosti. Ali lopovi, takođe, ne sjede skrštenih ruku. Oni pronalaze nove načine da naprave prevaru.

Zamislite da ste parkirali auto blizu marketa, otišli u kupovinu, vratili se punih ruku, sve utovarili u gepek, seli, upalili auto i primjetili da ispod brisača na vjetrobranskom staklu stoji zakačena novčanica, i to poprilično vrijedna.

Šta u tom trenutku pomislite? O, kakva sreća! Kakva radost! Ali, ne… To je samo lukavi trik da se ukrade vaš auto. Novčanicu stavljaju baš tamo, jer morate da izađete iz automobila da biste je uzeli.

 Posebno često se takvi slučajevi dešavaju na parkiralištima i u garažama, gdje automobili stoje prednjim dijelom do zida, i novčanicu primjetite tek kada se spremate da krenete.

Vi primjećujete novac, izlazite iz startovanog auta, lopov uskače za volan, i momentalno odvozi auto ispred vašeg nosa. To se dešava toliko brzo i iznenada da vi ne stižete ništa razumjeti.

Sličan slučaj dogodio se i mladoj ženi Kiri Virman. Žena je bila u kupovini, pred Božić. Kada je već bila na putu kući, primjetila je novčanicu ispod brisača. Ispočetka je pomislila joj je neko napravio prijatno iznenađenje za praznik (a šta biste vi pomislili na njenom mjestu?).

Zaustavila je auto, izašla iz njega i uzela lažnu novčanicu od 100 eura. Tada je shvatila da je falsifikat. Na njoj je čak bio natpis: “Ha! Nisi valjda pomislila da je prava?” Na sreću, Kiri je primjetila novčanicu kada je već krenula kući, a ne kada je sjedala u auto.

Samo zamislite – sa njom je bio i njen jednogodišnji sin, koji je bio na zadnjem sjedištu. A šta da se sve odigralo drugačije? Strašno je i pomisliti.