11.1 C
Bihać
Srijeda, 28 Oktobra, 2020

Nepotizam, neposluh i ganjanje ličnih interesa direktorice Mješovite srednje škole Sanski Most

Direktorica samoincijativno ukinula dio Vjeronauke da bi povećala broj sati svom suprugu kojeg je sama zaposlila?

U posljednjih 6 mjeseci, redakcija našeg portala je pisala o nekoliko konkursa gdje su direktori nekih državnih ustanova primili svoju suprugu, supruga, sina ili kćerku i da za to nisu odgovarali ni ti je, koliko mi znamo, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona pokrenulo bilo kakvu istragu protiv ovih ljudi.

Vođena tom politikom, direktorica Mješovite srednje škole u Sanskom Mostu, Maida Cepić-Habibović krši sve kodekse i pravila ponašanja u obrazovnim ustanovama što nam potvrđuju i dokumenti iz ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.

Naime, roditelji se gotovo svakodnevno obraćaju Ministarstvu obrazovanja sa ciljem da će se problem samovolje i nepotizma napokon riješiti u ovoj školi, međutim, direktorica se redovno ogluši na sva mišljenja i sugestije ministarstva.

Prvo je u školi, na čijem je čelu, povećala broj radnih sati svom suprugu Šemsudina Habiboviću i tu ne vidi ništa sporno.

Zatim je raspisala konkurs za stručne predmete na koje se uz supruga javio još jedan kandidat, koji, kad nešto hoće, ima bolje uslove i više bodova. Kandidata sa većim brojem bodova je ignorisala i posao ipak dala svom suprugu.

Kandidat sa većim brojem bodova se žalio i žalba je završila u nadležnom Ministarstvu koje je odlučilo da je žalba osnovana i da Komisija mora ponovo izvršiti bodovanje i primiti kandidata sa više bodova što potvrđuju i ovi dokumenti:

Međutim, očito je da nisu ništa uradili po ovom pitanju jer je suprug još uvijek zaposlen na ovom mjestu i samim tim pod zaštitom vrle direktorice.

Iako je sve uradila po svojim, nepotističkim standardima, svom suprugu nije osigurala normu.

Kako bi se napokon došlo do konačnog cilja, krenulo se u nove “pobjede” protiv obrazovnog sistema. Umanjen je broj sati fizike, vjeronauke i drugih predmeta, kako bi se u nastavnom planu  povećao broj sati stručnih predmeta, koje predaje direktoricin suprug Šemsudin Habibović, kojem se očito mora, pošto poto, osigurati norma.

Ponovo su iz dana u dan pristizale nove pritužbe kako od uposlenika ove škole, tako i do roditelja čija djeca pohađaju nastavu u Mješovitoj srednjoj školi, nadležno Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a je tražilo izmjenu nastavnog plana, koji su oni samo djelomično ispravili. U konačnici, umanjen je broj sati vjeronauke, mimo znanja i suglasnosti i Ministarstva i Islamske zajednice, koja uređuje koliko sati vjeronauke u kojoj školi treba biti.

Iz ovih dokumenata se vide jasne upute Ministarstva kako raspored sati nastavnih predmeta treba ispraviti, međutim, na veliku većinu sugestija se direktorice oglušila.

Vrhunac je što je njen suprug Šemsudin Habibović na listi kandidata za Skupštinu USK ispred ASDA – Stranke demokratske aktivnosti – stranke koja religiji, odnosno Islamu obećava mnogo prostora i obećava da će interese Bošnjaka najbolje zastupati.

Kakvo je to zastupanje Bošnjaka kad se u školi ukida vjeronauka, pitaju se zabrinuti roditelji?

Kako jedan čovjek iz ovakve stranke može raditi mimo propisa Islamske zajednice uz to pitajući otkud Islamskoj zajednici pravo da govori koliko časova vjeronauke treba biti. Zna li Nermin Ogrešević, ko mu boje brani i ko ga predstavlja?

Upravo smo ovih dana uslikali jednu plakatu na kojoj se nalazi Nermin Ogrešević sa Šemsudinom Habibovićem i njegovom svastikom Jasminom Cepić, nekadašnjom SDP-ovom direktoricom Zavoda za javno zdravstvo, a sad članom ASDA stranke.kandidatom ASDA stranke na predstojećim izborima.

Hoće li gospodin Ogrešević nakon čitanja ovog teksta skrenuti pažnju svojim članovima da se ukidanjem vjeronauke na stvara moderna Krajina, uskoro ćemo saznati.

Jedno je sigurno, a to je da Šemsudin Habibović preko ove plakate obećava modernu Krajinu.

E pa draga naša direktorice, varaš se, ako misliš da će ukidanjem časova vjeronauke radi nečije norme dovesti do moderne Krajine.

„Nepotizam, neposluh i lični ispred interesa djeteta“ postulati su kojim Habibović, pokušava da dođe do vlasti u Sanskom Mostu,a sve za vlastiti interes i očuvanje norme, dok su prava i interesi djece očito nebitni.

Građani Sanskog Mosta čija djeca pohađaju nastavu u ovoj školi, kao i pojedini profesori koji su poslali ovo pismo na redakciju našeg portala se pitaju hoće li nakon ovog teksta nadležno Ministarstvo i resorni ministar poduzeti određene korake i napraviti reda u ovoj školi ili ćemo dopustiti da se i dalje sprovodi samovolja pojedinaca koji će svojim ponašanjem otjerati i ovo malo djece iz naše škole?

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Automobil se prevrnuo kod Bihaća

U mjestu Kostela kod Bihaća večeras se dogodila saobraćajna nesreća. Prema prvim informacijama, automobil se prevrnuo. Građani su prvi pritekli u pomoć. Za sada nema informacija...

STRAŠNE BROJKE U PROTEKLA 24 SATA, NA POMOLU LOCKDOWN...

Od 54 poslana uzorka na Kliničko univerzitetski centar u Sarajevo 20 je pozitivnih, dok je od 55 uzoraka testiranih u MIKR0BI0L0ŠK0J LAB0RAT0RIJI KB Bihać...

Fizički napao čovjeka lopatom u Velikoj Kladuši (VIDEO)

Ovih dana društvenim mrežama kruži video snimak na kojem se vidi kako jedno lice napada drugo i to lopatom. Prema komentarima na snimak mogu se...

Najnovije

Neispravna oba respiratora “Srebrene maline” dopremljena u Kantonalnu bolnicu Goražde

Od dva respiratora, koliko je iz kontingenta od 100 aparata koje su kupili firma „Srebrena malina“, Federalna uprava civilne zaštite i Vlada FBiH, dopremljeno...

Automobil se prevrnuo kod Bihaća

U mjestu Kostela kod Bihaća večeras se dogodila saobraćajna nesreća. Prema prvim informacijama, automobil se prevrnuo. Građani su prvi pritekli u pomoć. Za sada nema informacija...

STRAŠNE BROJKE U PROTEKLA 24 SATA, NA POMOLU LOCKDOWN U KRAJINI! U protekla 24 sata čak 52 novozaraženih i šest preminulih!

Od 54 poslana uzorka na Kliničko univerzitetski centar u Sarajevo 20 je pozitivnih, dok je od 55 uzoraka testiranih u MIKR0BI0L0ŠK0J LAB0RAT0RIJI KB Bihać...

Oboljeli od multiplog mijeloma u BiH lijekove sami nabavljaju, koštaju oko 1000 KM

Multipli mijelom je vrsta karcinoma koštane srži koji se javlja u plazma ćelijama, a koje se normalno nalaze u koštanoj srži i kod zdravih...

Popravljaju i rapoloženje: Zašto svaki dan treba jesti mandarine

Sezona je mandarina. U nastavku, donosimo vam nekoliko razloga zbog kojih bi ovo ukusno voće trebali konzumirati svakog dana: 1.Imunitet i vitka linija Kao idealna namirnica...

Novi podaci s KCUS-a: I večeras potvrđen veliki broj zaraženih u Sarajevu

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) na koronavirus testirano je još 298 uzoraka. Kako je za Radiosarajevo.ba porvrdila prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica...

Fizički napao čovjeka lopatom u Velikoj Kladuši (VIDEO)

Ovih dana društvenim mrežama kruži video snimak na kojem se vidi kako jedno lice napada drugo i to lopatom. Prema komentarima na snimak mogu se...

Neispravna oba respiratora Srebrene maline koje je dobila bolnica u Goraždu

Za jedan je odmah ustanovljeno da nije ispravan, zbog čega je vraćen, dok je drugi atestiran, međutim, pokazalo se da ni on nije ispravan,...
58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se