Nesvakidašnja situacija na magistralnom putu Bihać – Bosanska Krupa (FOTO)

Nesvakidašnja situacija na magistralnom putu Bihać – Bosanska Krupa: Ralica se pokvarila prilikom čišćenja snijega, a reakcija “zaglavljenih” vozača oduševila sve!

Nesvakidašnja situacija se dogodila na magistralnom putu Bihać – Bosanska Krupa. Naime, kako vidimo na fotografijama koje je poslao čitatelj portala USN, ralica se prilikom ćišćenja ovog magistralnog puta pokvarila i ostala zaglavljena u snijeg.

Međutim, dobro raspoloženi vozači , čija vozila nisu mogla proći od količine snijega na kolovozu, odlučili su priskočiti u pomoć radnicima i očistiti ovu dionicu magistralnog puta.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se saobraća po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu. Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Bihać-Bosanska Krupa, Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Vozačima se preporučuje opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Pozivaju se vozači da na ovoj dionici autoputa voze sporije i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se