Neumljani zaprijetili blokadom saobraćaja

Ako nadležne institucije BiH u narednih deset dana ne odgovore na zahtjeve građana Neuma da im se  omogući prijelaz granice između BiH i Hrvatske na pograničnim prijelazima Radež – Vukov Klanac i Duži – Imotica, uz sadašnja dva u Kleku  i Zaton Dolu, uslijedit će blokada prometa kroz jedini bh. grad na moru.

Potvrdio nam je to jučer predsjedavajući Općinskog vijeća Neum Vinko Sentić, kazavši da je odluka o blokadi saobraćajnica jednoglasno usvojena na posljednjoj sjednici OV.

Blokirat će, kazao nam je, saobraćaj na graničnim prijelazima sa strane BiH, ali i saobraćajnicu koja Neum povezuje s ostatkom BiH.

– Svjesni smo da to, uopće, nije popularna mjera, ali mi drugog načina nemamo. Ovo što se sad događa u Neumu je, najblaže rečeno, katastrofa. Svjedočimo već ogromnim gužvama i višekilometarskim kolonama, a možemo tek zamisliti kakva će situacija biti u špici sezone. Svake godine pričaju nam istu priču o gradnji ceste Stolac – Neum, a na terenu se, praktično, ništa ne događa – ogorčen je Sentić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se