Naslovnica SPORT Neymar žestoko uzvratio udarac Barceloni! Barcelona je jučer saopštila da će tužiti...

Neymar žestoko uzvratio udarac Barceloni! Barcelona je jučer saopštila da će tužiti Neymara zbog nepoštivanja ugovora koji je brazilac imao s katalonskim klubom.

0
IZVOR:cazin.net
PODIJELI

Neymar je ovog ljeta odlučio da napusti Barcelonu i za rekornih 222 miliona eura pređe u PSG. Ovaj potez je očito razočarao čelnike Barce koji ne žele tek tako da prihvate njegov odlakaz. Katalonski klub je jučer na svojoj zvaničnoj stranici objavio da je tužio Neymara, te da žele 8,5 miliona eura.

Ovaj potez Barcelone je razočarao Neymara koji je htio u dobrim odnosima da se raziđe s dojučerašnjim klubom. Međutim, brazilski igrač i njegov otac nisu željeli mirno da se suoče s ovom optužbom iz Barcelone, već su danas žestoko uzvratili.

Naime. Neymarovi advokati objavili su danas da njegov otac koji je ujedno i njegov agent želi 26 miliona eura koje mu Barca duguje. Neymar je imao u ugovoru s Barcom klauzulu da će njegov otac dobiti 26 miliona eura za “lojalnost” ukoliko Neymar ostane u klubu do 1. avgusta ove godine.

Neymar je ovaj uslov ispunio jer je napustio Barcelonu nekoliko dana kasnije, no na Nou Campu su mu poručili da neće dobiti svoj novac. Nakon Barcine tužbe Neymarovi su žestoko uzvratili i poručili da će oni tužiti Barcu ukoliko im do kraja ovog mjeseca ne isplate 26 miliona eura.

Također, Neymarov otac je poručio da će cijeli slučaj biti prijavljen FIFA-i, te da će Barcelona pored što će morati platiti novac biti i žestoko kažnjena što nije poštovala stavke u ugovoru ovog igrača.

post->ID); ?>" data-width="100%" data-numposts="5">