Nezapamćen zločin u BiH: Ono što je Goran uradio zbog ljubomore ne pamte ni najstariji stanovnici (FOTO)

Goran Vučković (44), iz Seferovaca kod Gradiške, osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na 11 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva svoje bivše djevojke Suzane Prerad (35) iz Aleksandrovca, dok je oslobođen optužbe za nedozvoljeno posjedovanja bombe i dvije puške.

Odluka sudskog vijeća nije bila jednoglasna i sudija Milan Blagojević imao je izdvojeno mišljenje po kome je Vučković trebao biti oslobođen optužbe.

Zločin je počinjen u periodu između 8. i 13. jula prošle godine. Motiv je bila ljubomora, odnosno to što je Prerad raskinula vezu s Vučkovićem i nije htjela da je obnovi.

Prema optužnici, Vučković je iskoristio vrijeme dok je njegova bivša djevojka bila na odmoru i pred vrata njenog stana ostavio je “poklon” s natpisom “za Suzu”. Radilo se o vrećici u koju je stavio čips za njenu maloljetnu kćerku, hepo kocke i svežanj sitnih drva za potpalu vatre u koju je umotao ručnu bombu M52. Zbog hladnog vremena, ona je 16. jula time naložila vatru u kamin peći i došlo je do eksplozije u kojoj je zadobila povrede lica i šake.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se