Nikad zaboravljene: Tužnih sedam godina od tragične smrti tri bosanske ruže u Bihaću

Prije sedam godina, u teškoj saobraćajnoj nesreći, na magistralnoj cesti M-5, na lokalitetu Ripačkog klanca kod Bihaća, smrtno su stradale tri djevojke iz Ključa. Bol zbog smrti 23-godišnje Melihe Balagić, njene godinu dana mlađe sestre Aide i Emine Šistek (23) nije ništa manja ni godinama kasnije.

Prema izjavama očevidaca, do nesreće je došlo kada su vozilom prešle u suprotni kolnički trak i sudarile se s kamionom. Sestre Balagić poginule su na mjestu. U Kantonalnoj bolnici u Bihaću su potvrdili kako je Emina dovezena s teškim povredama glave i grudnog koša, te da su se liječnici više od dva sata uzaludno borili za spas njenog života.

Sve tri stradale djevojke bile su studentice Pravnog fakulteta u Bihaću. Meliha i Emina su upravo diplomirale, a to jutro, posljednjeg dana Ramazana, krenule su na fakultet okončati proceduru za dodjelu diploma, dok je Aida bila studentica treće godine. Njihovi profesori, asistenti i kolege bili su zatečeni ovom tragičnom viješću i shrvani od tuge, kazavši, između ostalog, da je to najtužniji dan za ovu visokoškolsku ustanovu od njenog osnivanja.

Njihovi roditelji i prijatelji, gradić Ključ, ali i cijela BiH će zauvijek pamtiti taj ramazanski Bajram, ali, nažalost, ni po čemu dobrom. Taj dan su izgubili tri mlada života, tri ruže.

Allah mi ih je uzeo kada su bile na svom vrhuncu i to je bila Njegova volja. Od svih ovozemaljskih poroka sam ih čuvao, bile su mi dobre, ali ih od smrti nisam mogao sačuvati, riječi su oca poginulih sestara.

Neka im je vječni rahmet, a porodici sabur.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se