Naslovnica BiH Nikšić: Naša najveća greška je koalicija sa SDA, nećemo je više nikada...

Nikšić: Naša najveća greška je koalicija sa SDA, nećemo je više nikada ponoviti Uoči sjednice Predsjedništva SDP-a, novinarima se obratio predsjednik stranke Nermin Nikšić

0

Novinari su od njega zatražili komentar na saopćenje SDA, u kojem su naveli deset grešaka SDP-a. Nikšić je istakao da je SDP svjestan da nije bezgrešan, ali da se ova stranka s tim suočava i ne bježi od svojih grešaka, te da bi spisak svojih grešaka i sam SDP bolje napravio od onog što je napravila SDA.

– Za početak, priznali smo da je najveća greška SDP-a da je 2011. godine vlast krojila sa SDA, očekujući da možemo s njima praviti državu po mjeri građena BiH. Njih to ne interesuje. Očito je da njih samo interesuje da prave mini fildžan-državu od BiH. SDP će se svim sredstvima tome suprotstaviti. Po principu onoga što smo mogli vidjeti od strane lidera SDA, kada je besprizorno slagao javnost BiH, sakrivši dokument koji je došao od strane registrara Međunarodnog suda pravde, očito je da oni koji lažu hoće i da kradu – kazao Nikšić. On je potcrtao da svoju grešku neće ponoviti i da sa SDA ne žele više koalirati.