Naslovnica SPORT Nogometaši BiH saznali potencijalne protivnike na Euru 2020. Evropsko prvenstvo igrat će...

Nogometaši BiH saznali potencijalne protivnike na Euru 2020. Evropsko prvenstvo igrat će se od 12. juna do 12. jula, a domaćinstvo je podijelilo čak 12 država

0

Nogometna reprezentacija BiH ukoliko se plasira na Euro 2020. igrat će u grupi E sa Španijom, Poljskom i Švedskom, odlučeno je žrijebom koji se danas održao u Bukureštu.

Naravno, naša selekcija prvo mora proći baraž Lige nacija u kojem će u polufinalu igrati protiv selekcije Sjeverne Irske. U eventualnom finalu, “Zmajevi” će igrati protiv boljeg iz duela Slovačke i Republike Irske.

Utakmice baraža na rasporedu su 26. i 31. marta naredne godine, a BiH će biti domaćin u polufinalu i eventualnom finalu baraža.

Zanimljivo, ukoliko izbori Euro, Srbija će igrati u grupi zajedno sa Hrvatskom što će biti svakako vrlo zanimljivo za ispratiti.

Grupa A: Italija, Švicarska, Turska, Vels.

Grupa B: Belgija, Rusija, Danska, Finska.

Grupa C: Ukrajina, Holandija, Austrija, pobjednik Lige nacija D.

Grupa D: Engleska, Hrvatska, Češka, pobjednik Lige nacija C.

Grupa E: Španija, Poljska, Švedska i pobjednik Lige nacija B.

Grupa F: Njemačka, Francuska, Portugal, pobjednik Lige nacija A.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 12. juna do 12. jula 2020. godine u 12 evropskih gradova (Rim, Baku, Sankt Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, London, Glazgov, Bilbao, Dablin, Minhen i Budimpešta).