Nogometašica Željezničara otkriva pozadinu tuče u Nević-Polju: Rekla mi je – Mama ti je ku..a!

“Silvija Sekačić poput Mirka Filipovića tukla protivnicu na utakmici”, “Bosanskohercegovački Konor Mekgregor prebio Adnu”, “Na terenu, umjesto nogometa, UFC borba”…

To su naslovi koji su jučer dominirali bh. medijima. Naime, proteklog vikenda na utakmici Prve lige Federacije BiH za žene između Mladosti iz Nević-Polja i Željezničara iz Bosanske Krupe dogodio se težak incident. Sudeći prema fotografijama, koje govore više od riječi, nogometašica Željezničara Silvija Sekačić brutalno je pretukla igračicu Mladosti Adnu Ljubanović.

No, istina je potpuno drugačija, tvrdi Sekačić u ekskluzivnoj ispovijesti za „Dnevni avaz“.

Strašne uvrede

– Teško mi je. Pokušavam da se borim s neistinom. Hvala vam što ste me nazvali i pružili priliku da i ja kažem svoju priču – kazala je Sekačić, nakon čega je počela svoh iskaz o dešavanjima u Nević-polju proteklog vikenda.

– Utakmica je počela u najboljem redu. Moja ekipa stigla je da ostvari pozitivan rezultat, iako smo imali pritisak od domaćina da oni moraju pobijediti. No, to je normalno u ženskom nogometu i mi smo navikli da se s tim nosimo – kazala je Sekačić.

Sekačić: Studira sportski menadžment i bavi se nogometom i košarkom

Nogometašica kaže da je sve vrijeme trpjela uvrede domaćih igračica, a sve je kulminiralo u 87. minuti.

– Od desete minute počele su provokacije domaćih igračica, a prednjačila je djevojka s brojem sedam Adna Ljubanović. Kako je utakmica odmicala, provokacije su bile učestalije, a sve je kulminiralo tri minute prije kraja susreta. Ljubanović je simulirala prekršaj, ja sam joj dobacila da može komotno da ide u dramsku sekciju, a ona mi se obratila riječima: “J…. ti mater, mama ti je ku..a.” Rekla sam joj da ponovi šta je rekla, što je ona i učinila.

Prišla sam joj i odgurnula je. Nakon što je pala, pokušala me udariti nogom, ali me je samo okrznula. Potom sam se sagnula prema njoj, a ona me je udarila u glavu i raskrvarila mi usnu i bradu, što mogu posvjedočiti sve moje saigračice, koje su vidjele krv na mojoj glavi. Potom sam, u naletu bijesa, isprovocirana teškim riječima, počela razmjenjivati udarce, ali je nijednom nisam udarila u glavu – rekla je nogometašica Željezničara.

Kako kaže, posebno je bole napisi u medijima da se u Nević-Polju, umjesto nogometa, dogodila UFC borba.

– Studiram sportski menadžment i odlično sam upućena u sport. Bavim se košarkom, nogometom i privatna sam trenerica, tako da se savršeno razumijem u UFC. U UFC-u takmičari izađu krvavi iz ringa, a udarci su većinom u glavu. Opet kažem, nisam je nijednom udarila u glavu. Mediji pišu da sam je nokautirala, a Adna je, nakon što sam ja isključena, normalno nastaviva utakmicu. Pa kakav je to nokaut? – kaže Sekačić.

Odrasla bez oca

S obzirom na to da je odrasla bez oca, kojeg nije ni zapamtila, Silvija je izuzetno vezana za svoju majku. Kako kaže, zato su su je i pogodile uvrede nogometašice Mladosti na račun njene majke.

– Mama me je sama odgojila, bez alimentacije. Ona je moj idol, snaga i pokretač u životu. U posljednje vrijeme, teškog je zdravstvenog stanja i sve negativno oko nje me jako dotiče. Za sebe mogu kazati da nikada neću opsovati nečiju familiju, jer je to nešto najgore – zaključila je Sekačić.

Udarac u bubrege

Kako tvrdi Silvija, nakon isključenja u 87. minuti, uvrede su se nastavile, a čak je i fizički napadnuta.

– Stajala sam iza trenera pored klupe. Igračica Mladosti s brojem 17, ne znam joj ime, prišla mi je i udarila me nogom u bubrege, a po okončanju utakmice, skoro sve domaće igračice su me vrijeđale i dobacivale mi. Čak sam u svlačionici čula da je jedna igračica govorila: “Pustite me da odem do nje.” Srećom, do kontakta nije došlo – rekla je Sekačić.

Iskreno, kajem se

Vrijeme se ne može vratiti. Šteta je učinjena, a Sekačić se iskreno kaje za sve što se dogodilo u Nević-Polju.

– Svjesna sam da sam narušila ugled svog kluba, ali isto tako sam svjesna da sam sve vrijeme trpjela najgore uvrede i omalovažavanja od igračica s brojem 7 i 17. Iskreno, kajem se. Nastojat ću da se ništa slično više nikada ne ponovi – kazala je Sekačić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se