Naslovnica SPORT Nokautirao sudiju: Francuskog divljaka doživotno suspendirali (VIDEO) Igrač ne samo da je...

Nokautirao sudiju: Francuskog divljaka doživotno suspendirali (VIDEO) Igrač ne samo da je teško povrijedio sudiju nego je bacio i mrlju na kompletni sport koji ne pamti takve postupke, rekao je portparol francuskog ragbijaškog saveza nakon što su ragbijaša St. Estevea kaznili doživotnom suspenzijom.

0

Hedi Ouedjdi ragbijaš je koji je prošli mjesec u utakmici polufinala francuskog kupa divljački nokautirao sudiju Benjamina Castyja, a sada ga je francuski savez kaznio doživotnom suspenzijom.

Igrač ne samo da je teško povrijedio sudiju nego je bacio i mrlju na kompletni sport koji ne pamti takve postupke, rekao je portparol francuskog ragbijaškog saveza nakon što su ragbijaša St. Estevea kaznili doživotnom suspenzijom.

Hedi Ouedjdi krajem je aprila u utakmici polufinala francuskog kupa između njegovog St. Estevea i Toulousea šakom u glavu brutalno udario sudiju Benjamina Castyja nakon čega je ovaj završio u bolnici uz razbijenu čeljust i natučene kosti lica.

Casty je poslije nokauta ostao bez svijesti, a nakon što su igrači Toulousea prigovorili divljaku iz St. Estevea, Ouedjdi je napao i njih te je uskoro na terenu nastala masovna tuča. Utakmica je prekinuta, a Hediju će ona biti i posljednja u karijeri.

– Nikome u savezu nije palo na pamet da za ovakvo ponašanje progledamo kroz prste igraču, nema oprosta za ovo – kažu u savezu.

No, za Ouedjdija problemi ne staju samo na suspenziji jer Casty je najavio i tužbu protiv njega.