Naslovnica GLOBUS Novi detalji zločina u Australiji: Majka koja je oduzela život dvjema kćerkicama...

Novi detalji zločina u Australiji: Majka koja je oduzela život dvjema kćerkicama navodno patila od depresije! Australski grad Pert potreslo je monstruozno ubistvo šestogodišnje Tijane Đurasović i njene desetogodišnje sestre Mije, za koje je optužena njihova 38-godišnja majka Milka Đurasović.

0

Komšije su čule krike njihovog oca Nenada, koji je po povratku s posla u petak zatekao Tijanu kako nepomično leži na ulazu, a Miju u prostoriji za pranje veša. Njihova majka Milka, koja je nađena na obližnjem parkingu s povredama na glavi koje je sebi nanijela, uhapšena je i odvedena u bolnicu te se nalazi pod policijskim nadzorom.

Milka je nedjelju optužena za ubistvo, jučer je trebala biti saslušana u bolnici, a pred sudom će se pojaviti 27. novembra.

Prema riječima komšija, porodica Đurasović je iz Bosne i Hercegovine, a u Australiji žive dvadesetak godina. Milka je radila kao medicinska sestra, a njen suprug kao inžinjer. Navodno je Milka patila od depresije.

Stupili smo u kontakt s predsjednikom bh. zajednice iz Perta Muhamedom Merđanićem, koji nam je pojasnio da je Milka porijeklom iz Pakraca u Hrvatskoj, kao i njeni roditelji, i svi su u Pertu.

– Nenad Đurasović je iz Mostara i njegovi roditelji su tu također u Pertu. Kao predstavnici BH centra u Pertu, čekamo na saglasnost porodice da pružimo finansijsku pomoć – naveo je za “Avaz” Merđanić.

Muhamed Merđanić nam je naknadno javio da se porodica zahvaljuje na ponudi o finansijskoj pomoći, ali da će zato svakako prihvatiti emotivnu potporu. Porodica je finansijski dobro situirana. Ukop djevojčica je najvjerovatnije naredne sedmice.