Naslovnica USK Novorođeni dječak iz Velike Kladuše treba našu pomoć da ozdravi Mladi bračni...

Novorođeni dječak iz Velike Kladuše treba našu pomoć da ozdravi Mladi bračni par Emina i Almir Pajazetović iz Velike Kladuše imaju dvije kćerkice i novorođenog dječaka koji je odmah poslije poroda prebačen u Sarajevo u klinički centar zbog utvrđene mane.

0

Malenom je dijagnosticirano da je rođen sa skraćenim jednjakom od 6 cm tako da je ubrzo po postavljanju dijagnoze obavljen operacijski zahvat za njegovo normalno razvijanje.

Njihov problem i noćna mora nastaje spoznajom da beba mora koristiti sirup koji se ne izdaje liječničkim receptom već gotovinskom kupovinom po cijeni od 150 KM za normalan rad u trajanju od sedam dana, što znači da je sirup potrebno kupovati četiri puta u jednom mjesecu, što iznosi 600 KM.

Otac Almir radi u privatnoj firmi i imaju tek za osnovne životne potrebe. Valja napomenuti da pored troškova lijeka, Almir i Emina svakog mjeseca moraju u Sarajevo s bebom na kontrole. Znači, osim 600 KM mjesečno, ovo dvoje mladih roditelja moraju pronaći novac i za odlaske u Sarajevo.

Svi vi koji ste u mogućnosti da pomognete porodici iz Velike Kladuše da lakše iznesu teret do konačnog izliječenja njihova sina, možete to učiniti svojim doprinosom putem bankovnog računa u prilogu.

Almir i Emina unaprijed se zahvaljuju u svoje i ime svoga dječaka na vašoj humanosti.