Novost na Instagramu: Uskoro će svaka “photoshopirana” slika biti označena

IZVORAvaz.ba

Naime, ubuduće će sve slike koje su dorađivane u photoshopu biti obilježene vodenim žigom. Dakle, svaka fotografija dodatno uređena kroz mnoštvo filtera bit će označena kao takva.

Time bi mogla biti ugrožena karijera mnogih blogerki, starleta, pa i estradnih umjetnika.

Međutim, postoji dovoljno dobar razlog. Instagram se na ovu mjeru odlučio po prijedlogu stručnjaka iz zdravstvene organizacije “Royal Society for Public Health”, koja je nedavno ocijenila da “idealizovane fotografije javnih ličnosti” pogubno utječu na samopouzdanje i samopoštovanje tinejdžera.

Ogroman broj djevojaka svakodnevno gleda slike savršenih, nerealnih tijela pjevačica, blogerki, raznoraznih starleta i fitness instruktorki, koja u prirodi izgledaju dosta drugačije.

Možda će ova promjena konačno navesti ljude da počnu da dijele realne slike, na kojima se vidi prava, prirodna ljepota. Ovo bi mogla biti i dobra promjena za sve koji imaju potrebu objavljivati photoshopirane slike, jer će naučiti da vole svoje tijelo onakvo kako je i da mu nisu potrebni filteri da bi izgledalo savršeno.

Budući da se ogroman broj Instagram profila proslavio baš zahvaljujući photoshopiranim i nerealnim slikama ženskih tijela i lica, ova promjena bi zaista mogla da promijeni čitavu društvenu mrežu i učini je mnogo zdravijim okruženjem.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se