10.7 C
Bihać
Ponedjeljak, 14 Juna, 2021

O vjenčanju fatalne Sunite i Ferida Suljovića Ćiće odlučivat će Uprava KPZ-a Mostar

IZVORavaz.ba

O zahtjevu Sunite Hindić (22) da joj se odobri vjenčanje s Feridom Suljovićem Ćićom (40) odlučit će, kako saznajemo, Uprava Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar.

Zatražila dozvolu
Elis Sultanić, sudija Kantonalnog suda u Mostaru je, kako nam je jučer potvrdio, Hindić uputio da se obrati Upravi KPZ-a, s obzirom na to da se u istom zatvoru na izdržavanju zatvorske kazne nalazi njen izabranik, Suljović.

Podsjetimo, Hindić, poznatija kao fatalna Sunita, se prošle sedmice obratila Sultaniću, kao predsjedavajućem Sudskog vijeća koje joj je i izreklo kaznu zatvora u trajanju od tri i po godine za ubistvo Nine Ivankovića (55), mostarskog ugostitelja, sa zahtjevom kojim je zatražila dozvolu za vjenčanje sa Suljovićem,a za kojeg je navela da joj je izvanbračni suprug.

Suljović: Izabranik ide u zenički zatvor

U Upravi KPZ-a Mostar jučer nisu bili primili odgovor od Suda te nisu željeli komentirati slučaj, ali su nam kazali da do sada nisu imali ovakvu situaciju u kojoj se namjeravaju vjenčati osuđenik i pritvorenica.

Vjerovatno, u ovom slučaju će biti zatraženo mišljenje od drugih institucija, u prvom redu od Federalnog ministarstva pravde.

Kako god, sve i u slučaju da Hindić dobije dozvolu, vjenčanje neće biti obavljeno u KPZ-u Mostar, s obzirom na to da će Suljović naredne sedmice biti prebačen u KPZ Zenica.

On je, naime, prije mjesec uhapšen u Hrasnici, nakon što se koncem avgusta nije vratio u mostarski zatvor u kojem izdržava kaznu od godinu i dva mjeseca. Praktično, u ovakvim slučajevima, po automatizmu, osuđenik se prebacuje u drugi zatvor. 

Razmatrana žalba

Hindić , osim dozvole za vjenčanje, u KPZ-u Mostar čeka i odluku Vrhovnog suda Federacije BiH, gdje je u utorak razmatrana žalba Tužilaštva HNK na prvostepenu presudu za ubistvo koje je počinila.

Ona se, kako smo to zabilježili, u Vrhovnom sudu FBiH emotivno slomila, kazavši kako nije imala namjeru ubiti Ivankovića, kojeg je voljela.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se