Naslovnica BIHAĆ Obilježena 25. godišnjica oslobađanja bihaćke mjesne zajednice Sokolac U organizaciji MZ Sokolac...

Obilježena 25. godišnjica oslobađanja bihaćke mjesne zajednice Sokolac U organizaciji MZ Sokolac danas je u prisustvu mještana Sokoca, predstavnika Grada Bihaća i Ministarstva za boračka pitanja USK-a obilježena 25. godišnjica oslobađanja naselja ratne 1995. godine.

0

I ove godine, mještani Sokoca, ratni komandanti, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i Ermin Zulić, ministar za boračka pitanja USK-a prisjetili su se ratnih dešavanja i herojske borbe pripadnika 5. korpusa Armije R BiH i policije R BiH na oslobađanju ovog bihaćkog prigradskog naselja.

Senad Šarganović, ratni komandant 501. Slavne brigade u svom obraćanju kazao je da je oslobađanjem Sokoca poslana poruka agrsorskim snagama da Bihać neće biti osvojen, a istovremeno je, kako ističe, moral boraca i naroda u Bihaću osnažen oslobodilačkim operacijama.
„Ovakve manifestacije trebaju biti prilika da odamo počast svim onim herojima koji su dali živote za slobodu i državu Bosnu i Hercegovinu i raduje što su sa nama danas i mladi koji zapravo i trebaju da uče i znaju sve o herojima i časnoj borbi boraca Armije R BiH.“- kazao je gradonačelnik Fazlić.