7.8 C
Bihać
Subota, 27 Novembra, 2021

Objavljen javni poziv: Općina Bosanska Krupa i MEG projekt dodjeljuju 80 hiljada KM poticajnih sredstava privatnom sektoru

Cilj Javnog poziva je poboljšanje poslovnog okruženja i povećanje konkurentnosti domaćih privrednika na tržištu što će doprinijeti i povećanju stope zaposlenosti i ekonomskom razvoju općine Bosanska Krupa.

Poticaji su namijenjeni pravnim licima koja se bave proizvodnom djelatnosti, kao i poslodavcima koji imaju registriran vezani obrt, posebni obrt, srodne djelatnosti ili tradicionalne i stare zanate, registrirane kao fizička lica koji su registrirani odnosno imaju sjedište na području općine Bosanska Krupa, pod uslovom da nisu bili korisnici poticajnih sredstava u okviru javnog poziva/MEG projekta iz 2018. i 2019. godine.

Poticaj se odobrava za tehnološko unapređenje i povećanje proizvodnih kapaciteta postojećih privrednih subjekata kroz nabavku novih mašina,opreme i/ili alata, uz obavezu učešća poslodavca minimalno 10% od ukupne vrijednosti projekta i zapošljavanja minimalno jednog nezaposlenog lica. Maksimalan iznos po aplikantu je 10.000 KM.

Javni poziv u kojem se nalaze svi detalje vezani za korisnike, namjenu, način podnošenja prijava, evaluaciju i odabir korisnika, kao i prijavni obrazac, dostupni su i na stranici Općine Bosanska Krupa klikom ovdje.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 14. septembar 2020. godine.

Izvor: krupljani.ba

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se