Naslovnica BOSANSKA KRUPA Objavljen konkurs za dodjelu općinskih stipendija u Bosanskoj Krupi za akademsku 2018/2019...

Objavljen konkurs za dodjelu općinskih stipendija u Bosanskoj Krupi za akademsku 2018/2019 godinu Danas je objavljen javni konkurs za dodjelu općinskih stipendija redovnim studentima iz Bosanske Krupe za akademsku 2018/2019 godinu. Njime se propisuju uslovi za dodjelu, visina stipendije, potrebni dokumenti pri apliciranju, rok za prijavu, kao i način prijave.

0

Stipendija Općine Bosanska Krupa namijenjena je studentima koji imaju prebivalište na području općine Bosanska Krupa u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina, državljanima Bosne i Hercegovine koji prvi put upisuju godinu u akademskoj 2018/2019 na jednom od državnih fakulteta bosanskohercegovačkih univerziteta u svojstvu redovnog studenta, uz uslov da nisu korisnici druge stipendije ili subvencija za troškove školarine,smještaja u studentskim domovima, te da nisu apsolventi.

Pravo na stipendiju ne može ostvariti student prve godine studija, osim ako se ne radi o učeniku generacije ili učeniku koji je u sva četiri razreda srednje škole imao prosjek ocjena 5,00. Bez obzira što je student upisao prvu godinu, može ostvariti pravo na stipendiju i u slučaju ako je pripadnik boračke populacije, te ukoliko je upisao deficitarno zanimanje kao što je navedeno u konkursu. Danas je isplaćena posljednja stipendija za proteklu akademsku godinu i objavljen novi konkurs. Inače, ovo je deseta godina zaredom kako Općina Bosanska Krupa dodjeljuje stipendiju svim redovnim studentima i da njenu visinu utvrđuje tako što iznos budžetskih sredstava planiran za tu namjenu podijeli na broj korisnika stipendije. Do sada je u ovu svrhu iz budžeta Općine Bosanska Krupa utrošeno 1.270.422,00 KM.

Svi detalji vezani za prijavu mogu se pronaći u konkursu objavljenom i na zvaničnoj internet stranici Općine Bosanska Krupa pod linkom:

Javni konkurs za dodjelu općinskih stipendija redovnim studentima u akademskoj 2018/19. godini

Loading...