Naslovnica BiH Objavljen snimak o “potkivanju” na kojem je i predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija...

Objavljen snimak o “potkivanju” na kojem je i predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija Magazin Žurnal, koji je prvobitno objavio informacije o umiješanosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije u korupciju, objavio je snimak na kojem je jedan od sudionika i Tegeltija.

0

Na snimku ovog magazina se vidi kako Tegeltija sjedi u društvu inspektora SIPA-e Marka Pandže za kojeg se ranije tvrdilo da je uzeo 2.000 KM od biznismena iz Velike Kladuše Nermina Aleševića kako bi kod tadašnje glavne tužiteljce Tužilaštva KS Dalide Burzić ubrzao njegov predmet.

Tegeltija je, naime, kako se vidi na snimku, saslušao spomenutog Aleševića u vezi s problemom koji ima s predmetom koji je kod Burzić, da bi potom napustio ugostiteljski objekt u kojem se radnja odvija.

Pola sata kasnije, nakon što je Tegeltija upoznat o pojedinačnom predmetu i nakon što je dao upute Aleševiću da Marku iz SIPA-e proslijedi broj pojedinačnog predmeta, uslijedio je dogovor između Pandže i Aleševića.

Inače, Tegeltija danas na vanrednoj sjednici VSTV-a nije sporio da se sastao s Aleševićem.

“Krucijalno je da Tužilaštvo BiH otvori predmet i izvrši sve provjere. Očekujem da se taj posao završi. Ako sam pogriješio što sam saslušao tog čovjeka – onda sam napravio 100-200 takvih grešaka u karijeri. Kao čovjeka i sudiju me ovo izuzetno pogodilo. Osjećam se neprijatno, ružno i žalosno”, rekao je danas Tegeltija.

Ubrzo nakon njegovog obraćanja donesen je zaključak da članovi VSTV-a daju punu podršku radu predsjednika Milana Tegeltije i da pozivaju Tužilaštvo da što prije riješi slučaj.

Loading...