Odbio Dansku da igra za Zmajeve: Bosna je moja domovina

Đumić je u razgovoru za danski Tipsbladet.dk govorio o razlozima zbog kojih je izabrao da nastupa za našu reprezentaciju, iako je prošao omladinske kategorije reprezentacije Danske.

“Rođen sam u Bosni i Hercegovini, kao i moji roditelji. Osjećam se kao Bosanac i zato sam odabrao da igram za BiH, ali to ne znači da ne volim Dansku. Danska mi uvijek draga”, kazao je Đumić i dodao:

“Naravno da volim tu državu, ali se više osjećam kao Bosanac. Moji roditelji su uvijek govorili da se nikada ne smijemo zaboraviti odakle je naše porijeklo, ali i da moramo poštovati državu u kojoj živimo.”

Dario je dao primjer i Emrea Mora (nasupa za Borussiju Dortmund), koji je rođen u Danskoj te je nastupao za mlađe selekcije Danske, ali je izabrao da u budućnosti igra za Tursku.

“Emre Mor je vjerovatno najbolji primjer. Neki su rekli da je lud što je izabrao Tursku ispred Danske te je naša životna priča veoma slična. Pročitao sam mnogo komentara o Moru i znam u kakvoj se situaciji nalazi”, riječi su novog bh. reprezentativca.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se