Održan Prvi godišnji sastanak predstavnika projektantsko-građevinskog sektora Unsko-sanskog kantona

U organizaciji Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u svrhu jačanja partnerskih odnosa javnog i privatnog sektora dana 19.12.2019. godine održan je Prvi godišnji sastanak predstavnika projektantsko-građevinskog sektora Unsko-sanskog kantona.

Cilj sastanka kojem je prisustvovalo 70 učesnika, bio je unaprijediti postojeću saradnju između ova dva sektora, na način da se u partnerstvu revidira postojeća zakonska regulativa i prostorno-planska dokumentacija, a sve sa svrhom pojednostavljenja i transparentnosti procedura kako bi se unaprijedilo poslovno okruženje, poboljšali uslovi rada, odnosno kreirao bolji ekonomski i poslovni ambijent koji treba doprinijeti unapređenju poslovanja kompanija sa područja Unsko-sanskog kantona.

Kako je istaknuo ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Adnan Alagić, na ovom sastanku su pored predstavnika gradskih i općinskih službi za urbanizam i prostorno planiranja, prisustvovali u najvećem broju predstavnici privatnog sektora sa područja Unsko-sanskog kantona i koji su imali samo riječi pohvale što su po prvi put kako postoji Unsko-sanski kanton na jednom mjestu okupljeni stručnjaci iz ove branše.

Ovo je ujedno bila prilika da ih ministar Alagić pozove da budu partneri Ministarstvu prije svega kod izrade zakonskih rješenja, ali i drugih aktivnosti čiji je cilj unapređenje standarda i kvalitete rada ovog sektora.

Na sastanku su prezentirani propisi iz oblasti prostornog uređenja i građenja, energijske efikasnosti, inovativna softverska rješenja iz oblasti projektiranja, te dio projekta koji se odnosi na Međunarodni aerodrom Bihać.

Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša ovaj sastanak organiziralo je na prijedlog i u partnerstvu sa konzultantskom firmom „Euroing“ d.o.o. iz Bihaća.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se