23.6 C
Bihać
Srijeda, 16 Juna, 2021

Održan sastanak sa predstavnicama Centra za razvoj inkluzivnih praksi Cazin

Dana 19.02.2021. godine ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Adnan Alagić održao je sastanak sa predstavnicama Centra za razvoj inkluzivnih praksi Cazin.

Koordinatorica Centra Elvira Ogrešević upoznala je ministra sa aktivnostima koje ovaj Centar svakodnevno provodi, a koje se odnose na uključivanje djece sa poteškoćama i/ili invaliditetom u obrazovne i društvene procese, a što predstavlja jedno od osnovnih ljudskih prava.

Na sastanku je bilo riječi i o projektu izgradnje „Eko dvorišta sa pristupnom rampom“ kojeg Centar planira implementirati u narednom periodu, a čija svrha je unapređenje okoliša, odnosno uređenje zelenih površina ispred ulaza u Osnovnu školu Cazin II postavljanjem edukativnih tabli na Brajevom pismu, kontejnera za selektivno prikupljanje otpada i izgradnjom pristupne rampe.

Ministar Adnan Alagić je pohvalio i podržao navedeni projekat kao i napore koji se ulažu u cilju razvijanja i jačanja ekološke svijesti, pogotovo kod djece, jer sve što se nauči u najranijem djetinjstvu ostaje kao kvalitetno znanje za kasnije godine života.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se