16.8 C
Bihać
Ponedjeljak, 27 Septembra, 2021

Održan štrajk uposlenih Doma zdravlja Bihać

– Danas okupljeni uposlenici ove zdravstvene ustanove smatraju da su protekla dva mjeseca itekako dug vremenski period, u kojem, kako su kazali, osnivači, odnosno predstavnici vlasti nisu ništa konkretno uradili.

BIHAĆ, 2. marta 2021 – Danas je održan štrajk upozorenja zaposlenih u Domu zdravlja u Bihaću.

Članovi strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije u Domu zdravlja Bihać, te nezavisnog sindikata radnika zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi izrazili su nezadovoljstvo zbog, kako su istakli, itekako loših uslova za rad u zgradi koja je pretrpjela velike štete prilikom potresa koji su pogodili Republiku Hrvatsku, ali i ovaj dio zemlje, krajem prethodne godine.

Zbog ugrožene sigurnosti građana, kršenja epidemioloških mjera u zdravstvenoj ustanovi, ali i svih drugih razloga, zaposleni u bihaćkom Domu zdravlja, ponovo su pozvali osnivača i predstavnike svih nivoa vlasti, da konačno i u što kraćem vremenskom roku pronađu odgovarajuće rješenje, što je, u suštini, i bio cilj današnjeg štrajka upozorenja.

Za vrijeme štrajka upozorenja, bio je osiguran prijem i obrada hitnih slučajeva, odnosno pacijenata kojima su ugrožene životne funkcije.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se