9.9 C
Bihać
Nedjelja, 24 Oktobra, 2021

Održana 191. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona.

Na prijedlog Nermine Ćemalović , ministrice zdravstva i socijalne politike članovi Vlade USK donijeli su odluku o doznačavanju granta za 2020. godinu udruženju „Žene se Une“, Bihać i Centru za brigu o djecu bez roditeljskog staranja „Duga“, Kulen Vakuf.

Udruženje „Žene sa Une” Bihać i ove godine će biti podržano sredstvima u iznosu od 42.500 KM, iz budžeta Vlade Unsko-sanskog kantona a u u svrhu sufinansiranja troškova smještaja žrtava porodičnog nasilja sa područja Unsko-sanskog kantona u Sigurnu kuću u Bihaću.
Grant za centar za brigu o djeci bez roditeljskog staranja ,,Duga” Kulen Vakuf također je, u budžetu Ministarstva zdravstva i socijalne politike planiran u iznosu od 42.500 KM.

Podržan je i prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike o transferu 50 000 KM za Dom zdravlja Velika Kladuša od namjenskih sredstava doznačenih od Vlade Federacije BiH za pomoć u rješavanju migrantske krize.

Sredstva će biti utrošena za adaptaciju-renoviranje Službe za zdravstvenu zaštitu žena da bi mogli i dalje pružati kvalitetnu i sigurnu zdravstvenu zaštitu i građankama Velike Kladuše i migranticama kojima je potrebna zdravstvena pomoć.

Na današnjoj sjednici razmatrana je, pored ostalog, i Informacija o visini uplaćenih sredstava na ime naknade za upravljanje zajedničkim dijelovima i uređajima zgrada na području Unsko-sanskog kantona za 2019. godinu obrađivača Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se