Naslovnica BIHAĆ Održana svečana Skupština RVI paraplegičara USK-a povodom Dana državnosti BIH Danas se...

Održana svečana Skupština RVI paraplegičara USK-a povodom Dana državnosti BIH Danas se okupio velik broj ratnih vojnih invalida i paraplegičara kako bi na dostojanstven način obilježili Dan državnosti jedne i jedine Bosne i Hercegovine.

0

Kao i svake godine dosada, najteža grupa ratnih vojnih invalida i paraplegičara obilježila je ovaj dan na dostojanstven način.

Druženje i obilježavanja Dana državnosti je započelo slušanjem himne Bosne i Hercegovine nakon koje se prisutnim obratio predsjednik Skupštine Udruženja RVI i paraplegičara Mujaga Topić te ih upoznao sa protokolom današnjeg obilježavanja.

Nakon toga, riječ je uzeo predsjednik Udruženja RVI i paraplegičara USK Alaga Pašić koji je prigodnim govorom podsjetio sve prisutne o značaju samog datuma 25. Novembra za Bosnu i Hercegovinu, zemlju svih naroda koji u njoj žive sa svim različitostima i ravnopravnosti koji su svakako osnovni temelj za izgradnju prosperitetnog društva u cjelini. Istini da Bosna i Hercegovina postoji u svojim historijskim granicama svjedoče i ovi ljudi u invalidskim kolicima koji su u svakom trenutku bili spremni svoj život dati za jedinu nam BIH – završio je Alaga Pašić.

Galerija slika današnjeg druženja

Današnji dan bio je prilika da se najistaknutijim pojedincima koji su dali svoj veliki doprinos razvoju i afirmaciji vrijednosti koje promovira Udruženje RVI i paraplegičara USK-a dodjeli priznanje “Krajiško srce”. Ovogodišnji dobitnici ovog prestižnog priznanja su ratni komandanti Esad Bašagić i Hamdija Abdić – Tigar.

Uručenje priznanja Esadu Bašagiću
Priznanje za Hamdiju Abdića – Tigra

Posebnu zahvalnost za obilježavanje današnjeg datuma dugujemo i Ministru za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida USK-a Erminu Zuliću.

Ovo je samo jedan od važnijih datuma za Bosnu i Hercegovinu koje pripadnici Udruženja ratnih vojnih invalida i paraplegičara USK obilježavaju i na taj način pokazuju mlađim generacijama da se ni poslije rata i gubitka zdravlja nisu prestali boriti za državu Bosni i Hercegovinu.