Oglasili se iz Čelika: Dajemo punu podršku Bandoviću i NS BiH

IZVORavaz.ba

Preduvjet za napredak je svakako da se rezultati postižu na terenu, a ne iza kulisa bilo kakvim radnjama koje nisu u skladu sa propozicijama takmičenja. Prema tome, dajemo punu podršku NS/FS BiH da ispita spornu utakmicu između NK Metalleghe BSI i FK Olimpic kako bi utvrdio šta se tačno dešavalo na istoj i kaznio svaki vid neregularnosti.

U svakom slučaju, u audio snimku možemo čuti, kako izvjesni menadžer Sanel Klopić predstavljen kao prijatelj šefa stručnog štaba NK Metalleghe BSI Mate Neretljaka, pokušava dogovoriti utakmicu s kapitenom Olimpica Dejanom Bandovićem, te spominje ime našeg kluba u negativnom kontekstu.

Pozivamo sve one koji tvrde da se NK Čelik bavi nečasnim radnjama da iznesu slobodno dokaze u javnost i strukture našeg kluba će podržati takve napore ako se te tvrdnje ispostave tačnim, jer se borimo protiv istih kako nam se ne bi ponovila razočarenja iz protekle dvije decenije. U suprotnom, osuđujemo svaki vid klevete i poduzimat ćemo zakonom određene radnje kako bismo zaštitili interes NK Čelik Zenica pošto naš klub mijenja kurs i pokušava se pravedno izboriti za ljepšu budućnost kako bi naši navijači i simpatizeri osjetili sreću na Bilinom polju.

Takođe, dajemo punu podršku igraču FK Olimpic Dejanu Bandoviću, jer njegov potez svakako zaslužuje pohvalu, te može poslužiti kao primjer sportskog duha i ponašanja. Svi smo svjesni da naša liga obiluje sumnjivim dešavanjima, ali da se nedovoljno radi na utvrđivanju i sankcioniranju istih, a samo djelima poput Bandovićevih možemo učiniti ligu kvalitetnijom i vratiti gledaoce na stadione.

Prema tome, zahtijevamo od NS/FS BiH da istraje u aktivnostima koje će učiniti sve lige pod svojim okriljem poštenijim kako bi dolazak na stadione imao smisla za sve ljubitelje fudbalske igre u Bosni i Hercegovini.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se