Naslovnica MAGAZIN Okidači za nevjeru: Kada će vas partner prevariti Neke stvari koje radite...

Okidači za nevjeru: Kada će vas partner prevariti Neke stvari koje radite u vezi, tjeraju partnera da počini preljubu i da pritom ne osjeti grižu savjesti.

0

Gledanje isključivo vlastitih interesa. 

U svim međuljudskim odnosima, pa tako i onim ljubavnim, bitni su razumijevanje, uvažavanje tuđih želja i kompromisi. Ako ste bezobzirna, sebična i egocentrična osoba koja insistira da je uvijek sve vama po volji, nemojte se iznenaditi ako i on počne misliti samo na sebe.

Vječiti prigovori.

Svakoga od nas kao kompletne ličnosti izgrađuju mane i vrline. Kako ne postoji čovjek bez mana, sigurno ih ima i on. Nemojte mu stalno prigovarati zbog svake sitnice. Mane koje kod njega primjećujete teško ćete promijeniti pa ih naučite prihvatiti, za vaše dobro. Budete li sretni zbog njegovih vrlina i to mu otvoreno pokazivali, i on će biti sretan kraj vas.

Nedovoljna briga o sebi. 

Mnoge se žene u vezi opuste jer razmišljaju na način da sada kada imaju momka/supruga ne moraju baš uvijek biti sređene. Bitno je da ne zaboravite u kakvu se osobu vaš partner zaljubio. Vodite brigu o svome tijelu i higijeni i neka vam svaki dan bude nova prilika da ga još jednom zavedete!

Nedostatak interesa za partnera. 

Ako u njegovom društvu često pokazujete nezainteresiranost za nešto o čemu govori, on će to itekako primijetiti. Ne morate sve vrijeme gledati u njega bez treptanja i truditi se da zapamtite sve što kaže, ali mu dajte do znanja da vam je u njegovom društvu zanimljivo.

Ljubomorni ispadi.

Doza ljubomore je poželjna dok god se radi o zdravoj, malenoj dozi ljubomore. Međutim, ukoliko ga konstantno ispitujete o svakom njegovom koraku, pozivu, poruci ili izlasku, moglo bi mu prekipjeti. Vrlo lako bi mogao dobiti ideju da vas zaista prevari – na neki bi način bio na dobitku, a i ovako i onako mu ne vjerujete pa zapravo nema što izgubiti!