OO SDA: Anarhija u opštini Velika Kladuša

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

OO SDA Velika Kladuša upozorava javnost da se Općinski organ uprave Velika Kladuša nalazi u stanju anarhije, što je svojim istupom potvrdio i sam načelnik Općine za govornicom u Općinskom vijeću. Kako je rekao da u dosadašnjem mandatu nije komunicirao sa ostalim službenicima osim sa svojim savjetnicima u kabinetu, što predstavlja presedan i stvaranje paralelnih struktura, protiv zakonito djelovanje. Načelnikova obaveza jeste da se „miješa u svoj posao“, da rukovodi i oragnizira pravednu i efikasnu općinsku upravu u službi svih građana Općine.

Umjesto da rukovodi i organizira Organ uprave načelnik inicira sjednice vijeća u kojima se kroz diskusije pojedinih vijećnika provodi hajka i pozivanje na datum 21.08. i navodno preuzimanje Agrokomerc uz pomoć policije. Još jednom podsjećamo sve da je 21.08. datum kada su legitimne jedinice Armije RBiH i MUP-a ušle na područje općine Velika Kladuša i konačno ga vratile u ustavnopravni poredak države Bosne i Hercegovine.
Insistiranje sadašnjeg tzv. načelnika općine Velika Kladuša abivšeg osuđenika za ratni zločin na mobilnostu najmanju ruku je neprimjereno. Preporučujemo mu da se tih riječi kloni u širokom luku, jer kada osuđeni ratni zločinac, iza govornice poziva na mobilizaciju to nevjerovatno asocira i podsjeća na seriju sjednica Općinske skupštine iz 1993. godine kada je isti, pod krinkom obespravljenih dioničara, pripremao svojevrsni udar i izdaju sa nesagledivim posljedicama po građane naše općine.

Na sceni je opća haranga koju su Abdićevi vijećnici, pod krinkom borbe za prava radnika, pretvorili u napad na navodne kadrove SDA. Mnogi od spomenutih, bivši radnika Agrokomerca, nisu bili a nisu ni sada članovi SDA, određen dio spomenutih je preko međunarodne organizacije za migracije (IOM) i drugih organizacija, došao u BiH, omogućen im povratak u državu Bosnu i Hercegovinu i kao deficitarnim kadrovima omogućeno da rade i dobiju stan na korištenje.
Podsjećamo, nisu to jedini pojedinci koji su u skladu sa pozitivnom zakonskom praksom ostvarili pravo na stan, poslovni prostor, ima još mnogo naših građana, različitih političkih opredjeljenja, pa i onih koji se javno deklariraju kao laburisti. Svojstveno za sve njih jeste da su to ostvarili isključivo u skladu sa Zakonom i propisanom pod zakonskom procedurom.

Uvjereni smo da ovo sve skupa jeste pokušaj skretanja pažnje te pozivamo načelnika da javnosti odgovori na mnoga pitanja. Pitanje prodaje nekretnina Agrokomerc d.d. u Rijeci i to u izvršnom postupku po osnovu hipoteke, gdje je imovina Agrokomerca založena kao hiptekarno obezbeđenje za potrebe Finaba, prodaje odnosno kupovine Agrokomercovih stanova u Karlovcu. Ko je i po kojem osnovu prodao zemlju Agrokomerca u Maljevcu?
Konačno, načelnik treba da shvati da bi on trebao biti načelnik svim građanima, jedan među jednakima, trenutno na poziciji za koju ga plaćaju svi građani naše općine i niša više.

PRESS SLUŽBA

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se