OO SDA CAZIN: Načelnik općine Cazin povećava sebi i savjetnicima plate, a zadužuje građane

Javnost mora znati da se u tom budžetu nalazi milion konvertibilnih maraka sredstava za izgradnju Osnovne škole „Cazin I“, kao i 450.000,00 konvertibilnih maraka za završetak Urgentno- hemodijaliznog centra Dom zdravlja Cazin, a to je projekat od izuzetne važnosti, ne samo za građane općine Cazina, nego i građane susjednih općina.

Vijećnici SDA u Općinskom vijeću Cazin, iako su opozicija, uložili su konstruktivne amandmane na budžet Općine za 2017. godinu, koji su odbijeni od načelnika Općine Cazin za koje je naglasio da su dobri, ali da mijenjaju njegovu koncepciju budžeta, ali bez obzira na sve ovo, vijećnici SDA su podržali budžet općine za 2017. godinu zbog granta od 400.000,00 konvertibilnih maraka za izgradnju objekta Osnovne škole „Cazin I“.

Ako ništa drugo, nadamo se da će sredstva u Budžetu općine predviđena za školu biti implementirana u što skorijem periodu.

Također želimo upoznati javnost sa paradoksom sa VII sjednice Općinskog vijeća Cazin, na kojoj idemo u kreditno zaduženje od 4,5 miliona eura za kanalizacioni sistem Općine Cazin, a odmah nakon te tačke vladajuća struktura na prijedlog načelnika enormno povećava plate izabranim zvaničnicima i funkcionerima u općini i to načelniku, Općinskom pravobraniocu kao i savjetnicima načelnika.

Građani Općine Cazin moraju znati da načelnik općine ima pet savjenika, te njih pet savjetnika godišnje košta Budžet Općine Cazin blizu 250.000,00 hiljada konvertibilnih maraka.

Da paradoks bude još veći, pet savjetnika košta na godišnjem nivou više nego čitavo Općinsko vijeće kao zakonodavno tijelo Općine Cazin.

Protiv ovako nemoralnog povećanja plata su bili samo vijećnici SDA.

U ovom nemoralnom činu aposolutnu podršku vladajućoj A-sda su dali i vijećnici SDP i Laburističke stranke, koji istini za volju od početka ovog mandata i čine parlamentarnu većinu od 19 vijećnika.

Ovih dana obilazeći Mjesne ogranke SDA na Općini Cazin dobili smo niz negativnih informacija o radu vladajuće strukture na Općini Cazin.

Posebno smo ogorčeni na podatak u MZ Šturlić, gdje predsjednik i Savjet MZ Šturlić ne funkcionišu već nekoliko godina, ne usvajaju se izvještaji o radu, niti financijski izvještaj, gdje je predsjednik pečat i MZ preselio u svoju kuću u Šturlićkoj Platnici.

Sve ovo je doživjelo kulminaciju prije mjesec dana kada je predsjednik savjeta MZ Šturlić bez ičijeg znanja i saglasnosti, osim vjerovatno partijskog šefa Nermina Ogreševića razdužio pečat na šalter sale Općine Cazin i od tog momenta mještani MZ Šturlić su onemogućeni za bilo kakvu potrebu koja se tiče rada MZ.

Sve ovo gore izneseno je samo u cilju upoznavanja javnosti sa stvarnim stanjem u Općini Cazin.

Svjesni smo da kao opozicija u Cazinu ne možemo to promijeniti, ali imamo obavezu da na ovakav način i ovim putem upoznamo širu javnost.

(Izvor: PRESS OO SDA CAZIN)

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se