27.6 C
Bihać
Četvrtak, 16 Septembra, 2021

Opća bolnica: U Covid odjelima 120 teških pacijenata, pomozite da sačuvamo zdravstveni sistem

IZVORavaz.ba

U posljednja 24 sata, u Covid odjele Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” na hospitalizaciju je primljeno 17 pacijenata, a devet je otpušteno na kućno liječenje.

U Covid odjelima, na bolničkom liječenju, je 120 teških pacijenata, od kojih je 11 na intenzivnoj njezi, jedan na respiratoru, a tri pacijenta su na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Apel građanima
Kako se navodi u saopćenju za javnost, medicinsko osoblje ulaže maksimalne napore da odgovori velikom prilivu pacijenata u okolnostima pandemije covid-19, ali i samo obolijeva od te infekcije.

– Ukupno je 25 zdravstvenih radnika Opće bolnice pozitivno na Covid-19, u samoizolaciji je 15, a još deset nemedicinskih radnika je zaraženo tim virusom i izbačeno iz stroja. Apeliramo na građane da nam pomognu, da sačuvamo zdravstevi sistem poštujući sve preporučene epidemiološke mjere – ističe se.

Rad u drugim odjelima
Osim brige o Covid pacijentima, i u drugim odjelima Opće bolnice organizira se rad.

– Jučer su 43 pacijenta primljena na bolničko liječenje, a 28 je otpušteno s hospitalizacije. Ukupno su bila 1.093 pregleda i pruženo 5.548 usluga. Urađeno je 18 operacija, a Kanton Sarajevo je bogatiji za devet beba koje su proteklog dana rođene u ovoj ustanovi – ističu iz Opće bolnice.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se