24.7 C
Bihać
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Općina Bosanska Krupa i ove godine uz svoje poljoprivrednike

Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji u cijeloj zemlji koja je pogođena pandemijom, Općina Bosanska Krupa budžetom za ovu godinu planirala je 200.000,00 konvertibilnih maraka poljopoprivrednicima.

Upravo ovih dana je pri kraju realizacija Pravilnika o općinskim novčanim podrškama za 2021. godinu. Prema onom što smo imali priliku čuti u nadležnoj općinskoj službi, najveći iznos biti će dodijeljen poljoprivrednim proizvođačima za prolejtnu sjetvu a bit će u visini od 130.000,00 maraka.

Prošla godina ostati će upamćena po dobrim prinosima u poljoprivredi na prostoru ove lokalne samouprave. Procjene su da će ova biti nešto lošija, barem za 20 procenata, isključivo zbog produžene zime. Toga su svjesni i u nadležnoj službi, te će poljoprivrednici imati razumijevanje i u tom pogledu.

Dio budžeta za poljoprivredu, kako smo saznali, namijenjen je i za podršku u proizvodnji krastavca kornišona, maline, plastičarskoj proizvodnji i uzgoju pčelinjih zajednica, jer je i pčelarstvo sektor koji već nekoliko godina trpi štete.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se