18.3 C
Bihać
Četvrtak, 23 Septembra, 2021

Općinski sud u Bihaću osudio direktoricu JP RTV USK Irmu Pašić zbog zloupotrebe službenog položaja

Treba naglasiti da je ova presuda već pravosnažna s obzirom da su se stranke odrekle prava na žalbu

Danas je na Općinskom sudu u Bihaću osuđena direktorica JP RTV USK Irma Pašić i to zbog počinjenog krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. Kaznenog zakona FBIH.

Irma je optužena zbog toga što je koristeći svoj službeni položaj zaključila ugovor o radu sa Almirom Saračevićem na određeno vrijeme za obavljanje poslova Novinar – urednik kulturno-zabavnog programa iako je znala da Almir Saračević ne ispunjava posebne uslove za obavljanje poslova tog radnog mjesta. Time je direktorica JP RTV USK pribavila korist Almiru Saračeviću u vidu nezakonitog zasnivanja radnog odnosa.

Za ovo krivično djelo je utvrđena kazna zatvora od 6 mjeseci, a koja se neće izvršiti ukoliko optužena u roku od godinu dana ne učini novo krivično djelo.

Optužena Irma Pašić je sa Tužilaštvom Unsko-sanskog kantona zaključila sporazum krivnje, koji je sud u cjelosti prihvatio.

Nakon priznavanja ovog krivičnog djela od strane sadašnje direktorice Irme Pašić, ostaje nam da vidimo da li će Vlada Unsko-sanskog kantona tražiti njenu ostavku ili će Irma i dalje ostati na čelu ovog javnog preduzeća.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se