Otac dolazi u pratnji policije: Sutra u Velikoj Kladuši dženaza svirepo ubijenom Denisu

Tijelo mališana već je na putu i do popodnevnih sati će stići u Veliku Kladušu, te će biti prevezeno do sela Pecka u mjesnoj zajednici Glinica, gdje se nalazi mezarje u kojem će biti ukopan.

Dženazi će pod pratnjom policije prisustvovati i Denisov otac Rešid Bašić, koji u bihaćkom zatvoru služi trogodišnju zatvorsku kaznu.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da se Kjara dogovorila s maloljetnicom da ubiju njeno dijete, koje je prošlog mjeseca proslavilo treći rođendan.

Mrtvog dječaka su zamotale i pod okriljem noći bacile u more. Kako bi policiju odvela u krivom smjeru, Kjara je iza ponoći prijavila nestanak. Tvrdila je da je sina izgubila između 18 i 19 sati i da ga je sama tražila po gradu. Ona je nedugo nakon zločina uhapšena i prijeti joj kazna zatvora od 40 godina.

Danas su na svjetlo dana izašli i novi detalji monstruoznog zločina, koji ne prestaje intrigirati javnost. Navodno, Kjara je sinu davala alkohol i tablete nakon čega se on onesvjestio. Kad se probudio vikala je “Zar nisi mrtav”. Potom ga je udavila.

Kjara ima još jedno 14-godišnje dijete, koje je rodila kao maloljetnica i koje je odgojila njena majka. Hrvatski mediji pišu kako za smrt mališana veliku odgovornost snosi i socijalna služba u Puli koja je dobro poznavala prilike u kojima je Kjara živjela, zbog čega joj je uostalom, oduzeto i prvo dijete.

Socijalna služba navodno je Kjari dala novčanu pomoć, ali uopće nije provjerila da li je u stanju birnuti o svom drugom djetetu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se