Otac i sin rešetali u prometnoj ulici, ranjenoj prolaznici se bore za život

U vatrenom obračunu koji se dogodio danas u jednoj od centralnih ulica u Novom Pazaru teško je ranjena slučajna prolaznica. Srbijanski mediji objavili su prve snimke sa mesta na kojima se vidi kako Hitna pomoć stiže i pruža pomoć jednoj osobi koja leži na zemlji.

Prava drama odigrala se danas oko 15 sati na centralnim ulicama Novog Pazara kada su H. A. i njegov sin A. A. iz kola zapucali u pravcu M. K. (39). Otac i sin teško su ranili muškarca koji im je bio meta, ali je i jedan od hitaca teško ranio slučajnu prolaznicu.

Pucnjava se odigrala u neposrednoj blizini Policijske uprave Novi Pazar, usred bijela dana kada je na ulici bio veliki broj prolaznika. Prema riječima svjedoka, ranjenoj ženi u pomoć je prvi potrčao jedan policajac.

Povređena žena, kako prenose mediji, nalazi se u Opštoj bolnici u Novom Pazaru na operaciji i životno je ugrožena. Pojedini mediji preneli su da je ona pogođena u grudi.

M. K. koji je bio meta napada je, također, ranjen. Pojedini mediji prenose da je izrešetan po nogama, dok drugi navode da je primio hitac u leđa.