Otkriven na GP Hum: Marihuanu sakrio ispod haube i u vratima automobila

Iz Uprave za indirektno oporezivanje saopćeno je da su prilikom obavljanja redovnih zadataka na kontroli prometa robe i putnika na GP Hum izvršili kontrolu vozila bh. registarskih oznaka u kojem su se nalazila tri bh. državljanina. Pregledom vozila, ovlašteno službeno lice UINO pronašlo je paketić dimenzija 25×15 cm koji je u sebi sadržavao zeljastu materiju koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

“Po otkrivanju gore navedene materije, na nadležno postupanje pozvani su dežurni službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja Regionalni centar Sarajevo, koji su uz asistenciju Granične policije izvršili obezbjeđenje lica i vozila te poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti. U saradnji sa službenicima Granične policije izvršen je detaljan pretres vozila shodno nalogu Tužioca kao i sudije za prethodni postupak. Tom prilikom korištena je specjalistička oprema donirana od strane EXBS programa koja je pomogla pri otkrivanju narkotičkih sredstava u skrivenim dijelovima i posebnim pregradama vozila”, stoji u saopćenju.

Ističu da je po završetku specjalističkog pregleda pronađeno 5,35 kg zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu koja je po naredbi suda oduzeta, a lica lišena slobode od pripadnika Granične policije, što predstavlja još jedan u nizu dobar primjer međuagencijske saradnje na terenu.

“Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni”, stoji u saopćenju iz UINO.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se