12 C
Bihać
Subota, 23 Oktobra, 2021

Otvaranje dijela autoputa Sarajevo – Beograd do kraja 2022. godine

Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je danas radove na dionici Kuzmin – Sremska Rača i izjavila da je izvođač radova obećao da će ta dionica autoputa Beograd – Sarajevo biti završena do kraja 2022. godine.
Vrijednost te dionice je 220 miliona eura.

Brnabić je rekla da će do oktobra 2022. godine biti gotov i novi most na Savi, u okviru tog projekta od 250 miliona eura.

Srbija će učestvovati i u izgradnji dionice od 17 kilometara Rača – Bijeljina u BiH.

Podsjetimo, Autoput Beograd-Sarajevo gradit će se kao prsten, u dva pravca: Kuzmin – Sremska Rača (granica sa BiH) – Bijeljina i Požega – Kotroman (granica sa BiH).

Dionica Sremska Rača – Kuzmin ima dužinu od oko 18 kilometara, a trasa Požega-Užice-Kotroman je dugačka oko 60 kilometara.

Dionica Sremska Rača-Kuzmin, dužine oko 18 kilometara, projektovana je, objašnjavaju nadležni, kao klasičan autoputni profil sa dvije vozne i jednom zaustavnom trakom (za svaki smjer vožnje) i srednjim razdjelnim pojasom, za brzinu od 130 kilometara na čas.

Projektuje se kao dio budućeg autoputnog pravca prema Bijeljini.

Autoput Beograd-Sarajevo prvi je autoput koji će direktno povezati Srbiju i BiH, a od velikog je značaja i za povezivanje u regionu.

Pogledajte snimak iz septembra 2020. i koliko se do sada uradilo autoputa:

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se