18.7 C
Bihać
Četvrtak, 23 Septembra, 2021

Otvoreno / Vukanović: Klopka za opoziciju u Beogradu, sa Dodikom ni u crkvu

Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović nazvao je “klopkom za opoziciju” jučerašnje istupe srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, kao i poziv da se zajedno susretnu sa visokim predstavnikom za BiH Christianom Schmidtom.

On je na svom blogu objavio kako sa Dodikom ne bi išao ni u crkvu.

“Vrlo je opasna izjava Milorada Dodika iz Beograda nakon sastanka sa Vučićem, da će sa opozicijom ići skupa na sastanak sa Schmidtom na Jahorinu? To je klopka za opoziciju, i veoma je opasno ako opozicija nasjedne u njegovu zamku u pruži mu alibi slamku spasa sada kad je, očito, u teškoj situaciji”, naveo je Vukanović na blogu.

Prema njegovim riječima, “pogubna je svaka bliskost i saradnja sa Dodikom i jasno je da on želi ponovo da namami, kao anakonda, opoziciju da ga spasi iz teške situacije, a onda da joj slomi kičmu i odbaci je kao 2016. ili 2013. godine”.

“Dodik mora da sam kusa i pojede čorbicu koju je sam skuvao, i ne treba mu pružati slamku spasa kad je u nevolji. Treba se samo sjetiti šta je on radio i govorio 1998. ili 2006. godine kad su SDS i opozicija bili na meti udara OHR-a i međunarodne zajednice, i kada je Dodik sproveo odluku o smjeni izabranog predsjednika Republike Srpske Nikole Poplašena. Ako Dodik ode na sastanak sa Schmidtom na Jahorini ili nekoj drugoj lokaciji, pogaziće sopstvene zaključke i odluke. Treba ga ogoliti pred narodom i pokazati njegovo pravo lice, a ne pružati mu alibi”, rekao je.

Prema njegovim riječima i Vučić nastoji, kao i Dodik, da uništi opoziciju na ovakvim klopkama.

“Ako želi da čuje stav opozicije u Republici Srpskoj Vučić treba da pozove opozicionare u Beograd i razgovara otvoreno sa njima, bez prisustva Dodika i SNSD-a, a ne da se uvijek daju epizodne uloge”, zaključio je Vukanović.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se