Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Ova djevojka bi i od sahrane napravila predstavu, i to za više...

Ova djevojka bi i od sahrane napravila predstavu, i to za više od 40 eura Navela je svoje podatke za uplatu, naglasila da očekuje kaparu unaprijed

0

Sahrane nikako nisu zabavne, pa je mnogo više onih koji na posljednje ispraćaje idu s nelagodom od onih kojima to ne predstavlja nikakav problem.

Realno, sahrane su kul samo u filmovima, a upravo je na tu kartu odlučila igrati američka novinarka i spisateljica Dana Švarc (Schwartz, 26). Na Twitteru je otkrila šta je spremna uraditi za više od 40 eura, a njen post izazvao je ogroman interes.

– Ako mi platite više od 40 eura, pojavit ću se na vašoj sahrani, ali stajaću jako daleko, držati crni kišobran nezavisno od toga kakvo je vrijeme, kako bi ljudi mislili da ste umrli s nekom mračnom i zanimljivom tajnom – napisala je Dana.

Njen post ubrzo je postao viralan, a dosad je sakupio 469.000 lajkova.

Navela je i svoje podatke za uplatu, naglasila da očekuje kaparu unaprijed. Također, potrebna joj je smrtovnica iz novina da bi na njenoj poleđini napisala neku šifru i ostavila je na grobu da bi je neko pronašao i mislio da je naletio na pravu misteriju. Jedina caka je u tome da će šifra biti totalna besmislica.

Među prvima koji su joj se javili bio je njen kolega Nil Gejman (Neil Geiman).

– Ako obećaš da ćeš s vremena na vrijeme obrisati obraze crnom čipkastom maramicom, dogovorili smo se – napisao je.

– To se podrazumijeva – odgovorila je ona.